Societat 13/10/2020

L'Ajuntament de Palma suspèn la concessió de llicències urbanístiques durant un any a Son Güells

La regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol, ha assegurat que el nou Pla General impedirà la construcció de la cimentera

K. O.
2 min
La regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol.

PalmaEl Consell de Gerència d’Urbanisme de l'Ajuntament de Palma ha suspès la concessió de llicències d'obra durant un any a la zona de Son Güells. Malgrat que la moratòria no afecta el projecte que preveu construir una cimentera en aquest espai, la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat ha assegurat que el nou Pla General del municipi eliminarà els usos industrials per evitar aquestes propostes.

L'edil també ha comentat que les conselleries d'Educació, Salut, Afers Socials i Medi Ambient han fet informes "desfavorables" contra la cimentera i ja han estat traslladats a la Comissió Balears de Medi Ambient perquè els valori en el moment de dictaminar si es pot fer el projecte.

Els estudis es complementaran amb un informe fet per Cort en què es rebutgen els efectes negatius que podria ocasionar una cimentera en una zona com Son Güells a causa l'empitjorament de la qualitat de l'aire i la salut dels residents, l'impacte paisatgístic i perquè "no encaixa" en el nou plantejament urbanístic previst al Pla General.

Truyol ha recordat que el projecte de la cimentera és possible perquè el PP va fer una modificació entre el 2004 i el 2006 que va permetre que aquest solar fos industrial. El nou pla general preveu eliminar aquests usos perquè "volem fer barri" i que només es puguin fer habitatges i activitat econòmica que sigui combinable amb els veïns.

Cal recordar que una cinquantena de veïns de la urbanització de Son Güells es varen manifestar a la plaça de Cort per protestar contra la cimentera. Com a resposta, el ple municipal va aprovar una moció entre tots els partits perquè l'equip de govern de l'Ajuntament demanàs els informes necessaris per avaluar amb la col·laboració del Govern l'impacte que pot tenir la cimentera.

stats