Societat 09/10/2020

L'Ajuntament de Palma només permetrà circular a més de 30 km/h a 190 carrers

A 55 vies que no estan afectades per la iniciativa Ciutat 30, però, es rebaixarà el límit de velocitat

Ara Balears
3 min
Palma aprofita la crisi  Del covid-19 per impulsar La mobilitat sostenible

PalmaL'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament de Palma ha concretat els 190 carrers on es podrà circular com a màxim a 40 o 50 quilòmetres per hora, com ara una part de les Avingudes, el carrer d'Aragó i el camí dels Reis. Aquestes vies són les úniques on el límit de velocitat superarà els 30 km/h fixats en el 90% dels carrers del municipi, una mesura que entrarà en vigor a final d'octubre.

La modificació de l'ordenança municipal de circulació reduirà la velocitat màxima permesa a 55 carrers que no estan afectats per la iniciativa Ciutat 30. A 52 carrers es redueix de 50 a 40 km/h, mentre que al camí de Can Pastilla, entre els carrers de Darwin i Congre, baixa de 60 a 40 km/h. Al carrer de Samil es passa de 70 a 40 km/h, i al vial entre el camí de Son Rapinya i la Vileta, de 60 a 50 km/h.

L'entrada en vigor dels canvis es publicarà al BOIB a final d'octubre detallant les velocitats màximes permeses al municipi. Les mesures s'aplicaran gradualment als carrers on no hi hagi senyalització especifica i durant els pròxims dos mesos s'adaptaran la resta.

Per garantir el compliment de les noves velocitats, l'Ajuntament ha posat en marxa una campanya informativa sota el lema 'Respecta, conviu, comparteix'. Cort també instal·larà tres nous radars que reforçaran els sis existents a la ciutat. La limitació permetrà millorar la convivència entre cotxes, transport públic, patinets, bicicletes i vianants, segons el Consistori.

Dels 2.731 carrers que hi ha a Palma, ara aquesta restricció s'aplica a un 20%. En concret, al barri de Santa Catalina, Son Sardina, el Viver i el centre de la ciutat. Però, amb aquesta nova mesura, un 90% serà de velocitat 30, com ara els carrers de Foners, Bartomeu Pou, Son Espanyolet i Simó Ballester, entre d'altres.

Aquests són els carrers on no es podran superar els 40 km/h

Entre els 52 carrers on la velocitat baixa de 50 a 40 km/h hi ha el carrer de General Riera, 31 de desembre, l'avinguda de Gabriel Roca entre la ronda de Portopí i avinguda d'Argentina, on també afectarà la reducció. Altres carrers són: Teodor Llorente, Caro (entre el carrer del Comte de Barcelona i l'avinguda d'Argentina); el camí de Son Rapinya (entre la plaça del Llaç blau i la via de Cintura); Ramon i Cajal; la plaça de Madrid, Pascual Ribot i el camí de la Vileta, entre el carrer Jaume Lladó i Ferragut i l'autopista.

Tampoc no es podran superar els 40 km/h a la plaça d'Abu Yahya, al carrer de Francesc Suau, a la carretera de Valldemossa (entre els carrers de l'Ecònom Francesc Jaume i el Bisbe Bernat Nadal), al carrer de Francesc Sancho i Espartero, a la plaça del Progrés i al carrer del Comte de Barcelona, així com entre el carrer del Gremi Selleters i Basters i la Gran Via, la Gran Via Asima, la plaça Son Castelló, el carrer de Llucmajor, Salvador Dalí, Uruguai, Guillem Forteza i Miquel Arcas.

També tindran com a límit els 40 km/h els carrers de Pompeu Fabra, el camí de Son Hugo (de Tomàs Villanueva a la via de cintura), l'avinguda de Sant Ferran (del carrer de la Llibertat fins a Pascual Ribot), Balanguera, Miquel dels Sants Oliver, Andreu Torrens (entre Miquel dels Sants Oliver i el carrer de Jesús), Anselm Turmeda, la costa de les Germanetes, Eusebi Estada (entre la plaça d'Espanya i el carrer de Francesc Sancho) i el carrer de Jaume Balmes.

La mateixa limitació de velocitat s'establirà als carrers de Joan Alcover i Manuel Azaña, el camí de Can Pastilla, Manuela de los Herreros, la carretera Militar, Fra Joan Llabrés, Samil, el camí de les Meravelles, Son Puig, Barranquilla, Ter, el camí Nou, el camí de Son Rapinya (de Bernat Pomar a Capocorb), el carrer de Can Calafat, el canal de Sant Jordi, el vial entre camí de Son Rapinya i la Vileta i el camí dels Reis.

stats