Societat 16/09/2019

Cort preveu retirar la protecció de l'edifici del port del Molinar i dependrà de l'Autoritat Portuària de les Balears

L'Ajuntament de Palma va catalogar aquesta construcció el 2017 però l'APB va al·legar que era de la seva competència i ara la justícia li dona la raó

Alba Tarragó
1 min
Els veïnats defensen la millora del Molinar però no la seva ampliació

PalmaLa Gerència d'Urbanisme de l'Ajuntament preveu retirar aquest dimarts l'edifici del port del Molinar del catàleg municipal d'edificis protegits, atès que aquest és competència de l'Autoritat Portuària de les Balears (APB). Segons fonts properes a la Regidoria de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, aquesta decisió s'elevarà al proper ple de dia 26 de setembre, en què es farà oficial la mesura. L'APB ha confirmat que protegirà a partir d'ara aquesta construcció, la qual s'inclourà dins el seu Pla Especial.

L'edifici del port del Molinar va entrar dins el catàleg municipal d'edificis protegits el passat 2017, actuació celebrada per la plataforma 'Al Molinar, port petit'. Davant això, l'APB va al·legar que aquest element era part de la seva competència i, segons fonts municipals, la justícia li ha donat la raó. Així, la protecció de la construcció es manté, però en mans d'una figura urbanística de l'APB.

Segons l'Autoritat Portuària, "la protecció de l'edifici està garantida en la licitació prevista per la seva rehabilitació". Des de l'APB asseguren que "se'n conservarà la fisonomia original, eliminant afegits posteriors, com ara el recinte del restaurant". A més, diuen, "se'n millorarà l'habitabilitat, adaptant la planta baixa a l'accessibilitat universal".

L'APB també té intenció de sol·licitar una modificació parcial del Pla especial del port de Palma per tal de catalogar aquest edifici com a protegit. Per dur a terme aquesta mesura caldrà esperar al nou pla especial, que arribarà "d'aquí a uns anys", segons l'APB.

stats