Societat 11/12/2020

L'Ajuntament de Palma vol eliminar les hores extres dels bombers creant-ne 188 places en sis anys

Cort preveu arribar a tenir 366 efectius durant aquest període, que suposaran un increment del 105% respecte dels 178 actuals

K. O.
1 min
Els Bombers de Palma apagant un foc

PalmaLa regidora de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament de Palma, Joana Adrover, ha anunciat aquest divendres que amb el nou pla d'ordenació del cos de bombers del municipi preveuen arribar a tenir 366 bombers en sis anys, cosa que implicaria un increment del 105% respecte dels 178 efectius actuals. La mesura pretén eliminar les hores extres que fan els bombers i la despesa que suposen.

Adrover ha comentat que el pla no implicarà un augment del pressupost anual destinat al cos de bombers, perquè es convocaran noves places amb l'objectiu de reduir les hores extres que fa la plantilla.

El pla simplifica les diferents jornades laborals que fan els bombers i les redueix a tres: una consistirà en una rotació de 24 hores de feina per 96 hores lliures durant tot l'any i una altra serà una jornada de matí de dilluns a divendres, mentre que la tercera serà una jornada matinal però amb guàrdies localitzades o presencials. El pla, que ha estat elaborat amb la Regidoria de Funció Pública i els sindicats, inclou les convocatòries de noves places i la previsió de 98 jubilacions d'una plantilla que té una edat mitjana de 51 anys.

Amb la nova normativa també s'han ordenat els llocs de feina jeràrquicament, i per ampliar el complement específic, es tindran en compte factors com ara la dificultat, la dedicació, la jornada, el torn, la responsabilitat i la perillositat de les funcions de cada bomber. Això permetrà que el model de retribució sigui més "objectiu", segons l'edil.

stats