Societat 02/04/2020

L'Ajuntament de Palma optimitzarà la desinfecció dels punts més transitats amb un sistema de dades

Les brigades municipals de l'àrea d'Infraestructures i Accessibilitat han detectat les zones amb més presència de persones per prioritzar les tasques

Ara Balears
1 min
Una treballadora d'Emaya desinfectant un carrer de Palma.

PalmaL'Ajuntament de Palma optimitzarà les tasques de desinfecció dels espais urbans de la ciutat que són més transitats, i ho vol fer a través d'un Sistema d'Informació Geogràfica (SIG) que estableix tres nivells de prioritat: llocs amb una concurrència alta on hi hagi més de deu persones fent coa, espais amb menys d'una desena de persones i espais d'afluència escassa. La informació dels punts més transitats ha estat recollida per les brigades municipals de l'àrea d'Infraestructures i Accessibilitat i la setmana que ve es començarà a netejar d'aocrd amb aquests nous criteris, segons ha informat Cort en un comunicat.

Durant el confinament les farmàcies, hospitals, residències, supermercats, tendes d'alimentació, estancs i comissaries són els punts més freqüentats per la gent i Emaya ha anat desinfectant aquestes zones amb aigua i lleixiu. A partir d'aquest dimecres, però, els Bombers de Palma també col·laboren amb els treballadors de l'empresa per netejar amb una combinació d'aigua i hipoclorit. La primera actuació va començar al barri de la Soledat i es farà periòdicament amb l'ajuda de dos bombers i dos conductors del cos.

Un equip de 12 persones de Palmallum, una empresa contractada per Cort, desinfecta fanals i quadres d'enllumenat. Es preveu que la neteja es faci setmanalment a totes les barriades de Palma i amb la col·laboració d'Emaya també es desinfectaran les aturades de bus. En aquests indrets es fa servir un líquid que conté unes determinades quantitats de clor, hipoclorit sòdic i lleixiu.

stats