Emaya desinfecta en una setmana més de 60 carrers i els accessos a set hospitals

També s'han netejat amb aigua i lleixiu una vintena de centres sanitaris i deu unitats bàsiques de salut

Emaya ha desinfectat amb aigua i lleixiu més de 60 carrers de Palma i els accessos a set hospitals, com ara Son Espases i Son Llàtzer, des de dimecres passat, quan l'empresa pública començà aquestes tasques. Els equips de neteja també han fet el mateix en una vintena de centres sanitaris i deu unitats bàsiques de salut. Diàriament s'han fet servir uns 2.000 litres de lleixiu, segons ha explicat l'Ajuntament de Palma en un comunicat. 

Durant la neteja s'han prioritzat les zones més transitades de la ciutat, com ara els accessos a centres sanitaris, residències, farmàcies i supermercats. Els equips de neteja tenen tres camions cisterna, dues agranadores amb sistema d'aigua a pressió i set furgons que tenen el mateix sistema. A més, Cort disposa de dos equips especials que són autònoms i permeten netejar els exteriors de centres sanitaris i supermercats. De moment, hi ha 20 persones que es dediquen a aquestes actuacions.

Amb vista a la setmana que ve, Emaya preveu incrementar les actuacions de desinfecció reforçant el torn de matí amb més vehicles i equips, i amb un nou torn d'horabaixa i dos camions cisterna que faran feina els vespres. L'objectiu, com ha explicat Cort en el comunicat, és arribar a tota la ciutat i incrementar les neteges puntuals a les entrades de centres sanitaris, supermercats i farmàcies.

Cal recordar que Emaya manté el servei de recollida de residus malgrat la declaració de l'estat d'alarma, però ajustarà la neteja dels carrers de Palma a la "reducció de les necessitats" per la baixada de l'activitat comercial, d'oci i turística i per poder atendre altres serveis "essencials" com ara el subministrament de l'aigua potable, les reparacions a la xarxa i el servei de sanejament.

L'Ajuntament de Palma va anunciar diumenge 15 que suspenia l'ORA, el Bicipalma i el servei de galeres. Bicipalma suspendrà el servei durant els pròxims 15 dies, i les bicicletes ja s'han retirat dels carrers de Ciutat. També se suspèn el servei d'ORA. D'aquesta manera, la zona blava no estarà en funcionament durant les dues pròximes setmanes. A més, tots els parcs, jardins, pistes i poliesportius municipals també estan tancats des de dissabte.

EDICIÓ PAPER 08/08/2020

Consultar aquesta edició en PDF