Societat 21/04/2021

L'Ajuntament de Palma incorpora uns altres 19 milions del romanent al pressupost d'enguany

Els doblers es destinaran íntegrament a ajudes econòmiques per a les famílies i els sectors afectats per la pandèmia

1 min
La plaça de Cort, sense cotxes, durant aquest dimarts al matí. ISAAC BUJ

PalmaL'Ajuntament de Palma incorporarà al pressupost d'enguany 19 milions d'euros més, procedents del romanent municipal, que finalment és de 37,3 milions segons la liquidació del pressupost corresponent al 2020. D'aquests doblers, 18 milions ja es varen afegir al pressupost actual, i ara s'incorporen la resta, com ha informat el batle, José Hila, en una roda de premsa. L'ús del superàvit es permet gràcies a la suspensió de la llei Montoro el setembre.

La Junta de Govern ha aprovat aquest dimecres la liquidació del pressupost de Cort. Dels 19 milions que ara s'hi sumen, 11,3 es destinaran a programes d'ajudes per a persones vulnerables i sectors econòmics afectats per la pandèmia. Concretament, set milions aniran a l'Àrea de Benestar Social, mentre que 600.000 euros seran per al programa de Model de Ciutat d’intermediació d’habitatges de lloguer.

D'altra banda, 3,6 milions serviran per reactivar l'economia. Es complementaran amb el paquet d'ajudes que Cort està tancant amb el Govern i Consell de Mallorca; permetran arribar fins als 11 milions d'euros. D'aquests doblers, 2,5 milions seran per a empreses i autònoms; 500.000 euros per a promoció turística; 600.000 per a empreses culturals; 440.000 per a l'Àrea de Mobilitat i 120.000 per a l'Àrea de Participació Ciutadana.

Respecte dels vuit milions restants corresponents als 19 milions del romament que ara s'incorporen, Hila ha apuntat que encara s'estudia on destinar-los. En tot cas, però, el romanent s'haurà de gastar abans del 31 de desembre d'enguany, com estableix el Ministeri d'Hisenda. D'aquesta manera, segons el batle es descarta invertir-los en grans obres, segons el batle.

stats