Societat 08/08/2019

L'Ajuntament de Palma estendrà l'aplicació que permet detectar zones congestionades a tots els turistes

Aquest mes ha començat la segona fase de Welcome Palma, que de moment es dirigeix només als creueristes

Carles Tudurí
2 min
L'Ajuntament de Palma extendrà l'aplicació que permet detectar zones congestionades a tots els turistes

PalmaL'aplicació Welcome Palma, que permet als creueristes que arriben al port de Ciutat detectar les zones més congestionades, s'obrirà a tota mena de turistes una vegada passi la fase dos del seu desenvolupament, que tindrà lloc entre agost i setembre. Fins ara, aquest servei es donava als usuaris d'un dels vaixells de Costa Cruceros de manera experimental, però ara ja està disponible per a tots els creueristes, segons ha informat la responsable de Turisme de l'Ajuntament, Elena Navarro.

La regidora ha destacat que la pròxima passa natural és poder oferir l'aplicació a tots els usuaris. Ara ja està oberta a tothom, turistes i residents, però només es promociona entre els que arriben a Ciutat en creuer. El cost de posar en marxa aquest servei va ser de 55.000 euros, aportats per l'Autoritat Portuària de les Illes. Una de les qüestions que està enlaire és decidir com es finançarà la nova fase.

Una vegada analitzats els resultats de la primera fase, s'ha decidit tirar endavant, tot i que no s'han volgut fer públics perquè, segons el director de la Fundació de Turisme de Palma 360, Pedro Homar, "no ofereixen una foto real. Però està clar que si no fossin bons no continuaríem". La web permet discriminar entre turistes i residents a l'hora de realitzar els mapes de congestió, però s'ha optat per oferir el resultat agregat perquè "tots congestionam", segons ha dit Navarro.

Increment de les pernoctacions

Navarro ha presentat en roda de premsa els resultats de la temporada d'hivern, que s'ha tancat amb un increment d'un 8,5% de les pernoctacions entre octubre i abril. La responsable de Turisme ha destacat que des de l'Ajuntament s'aposta per un equilibri en el tema dels creuers, encara que considera que la creació de cinc punts d'entrada a la Ciutat està tenint bons resultats en termes de contribuir a reduir la congestió a determinades zones. La regidora ha afegit que el Consistori continuarà promocionant la ciutat per a la temporada baixa.

Navarro ha subratllat l'augment de pernoctacions de visitants de la resta de l'Estat, un 18,20%; francesos, un 14,17%, i alemanys, un 13,51%. "Aquestes dades posen de manifest que Palma es consolida, també, com una destinació d'hivern", ha precisat Navarro, qui ha afegit que "un dels nostres objectius és, precisament, allargar la temporada turística i consolidar la projecció i la imatge exterior de Ciutat com a destinació urbana".

stats