Societat 27/01/2021

L'Ajuntament de Palma no pot deixar de cobrar la taxa de fems als negocis tancats pel covid-19

El departament tributari, la direcció financera i la intervenció municipal han emès un informe on es diu que la Llei reguladora d'hisendes locals no ho permet fer

1 min
Un dels camions d'Emaya recollint els fems durant el dia. /ISAAC BUJ

L'Ajuntament de Palma no pot deixar de cobrar la taxa de fems als negocis tancats per la pandèmia perquè és un servei al qual tothom ha de contribuir, segons estableix la Llei reguladora d'hisendes locals.

El departament tributari, la direcció financera i la intervenció municipal han emès aquest dimecres un informe desfavorable que adverteix que l'exempció no es pot aplicar. Per tant, el ple municipal de dijous no la podrà aprovar com havia proposat la setmana passada Emaya.

Malgrat que la llei permet introduir bonificacions fiscals, no contempla en cap cas el tancament d'un sector. "Com a institució no podem anar en contra d'allò que marquen els serveis de l'Ajuntament, que vetllen perquè es compleixi la legalitat"; segons han informat fonts de l'equip de govern.

"La voluntat política sempre ha existit, per això hi hem dedicat temps i esforços per aconseguir-ho, però no ha estat possible"; afirmen les mateixes fonts consultades, i afegeixen que no poden contradir el que indiquen els tècnics municipals.

stats