Societat 03/09/2020

L'Ajuntament de Palma cedeix parcs, places, casals de barri i poliesportius a les escoles

Per ara, ha tramitat 16 peticions d'espais, i s'estan valorant les sol·licituds que han arribat darrerament

E. N.
2 min
L'increment de les tasques de neteja i desinfecció suposa una inversió d'1,5 milions d'euros per part de Cort.

PalmaL'Ajuntament de Palma cedirà parcs, carrers, places, jocs infantils, casals de barri, poliesportius i pistes esportives a centres educatius de la ciutat per poder abaixar ràtios i garantir la distància de seguretat entre alumnes. Per ara, ja han acceptat 16 peticions d'espais per part de 12 centres, i s'estan valorant altres demandes que han arribat en els darrers dies.

En concret, els espais que s'han posat a disposició de les escoles són dos parcs, tres parcs infantils, dos tancaments de carrers, sis places, sis casals de barri, un poliesportiu i l'edifici del mercat de Camp Redó, segons ha detallat el regidor d'Educació, Llorenç Carrió, qui ha recordat la importància d'aquesta acció coordinada amb les àrees d'Infraestructures i Participació ciutadana per donar resposta a les necessitats dels centres palmesans. Alguns carrers i altres espais a l'aire lliure estaran tancats al públic en horari lectiu.

A més dels espais, la Regidoria d'Infraestructures ha ampliat el contracte de neteja de centres educatius per reforçar la neteja i la desinfecció tant de les escoles com dels nous espais municipals que s'habilitaran perquè s'hi facin patis o classes. Aquesta inversió suposarà un augment del cost d'1,5 milions d'euros durant el curs 2020-21.

D'altra banda, la regidora de l'àrea, Angélica Pastor, ha informat que des del mes d'abril han fet obres a 12 centres, la majoria per adaptar-se a la nova normativa covid-19. Així, s'han fet intervencions com separar aules, plantar arbres per fer una separació verda a l'exterior o desinstal·lar persianes enrotllables per poder ventilar millor els espais. Pastor ha destacat que l'augment del contracte de neteja suposa un increment d'hores de treball del 36% i la creació de 90 nous llocs de feina.

El batle de Palma, José Hila, ha avançat que la setmana que ve es farà públic l'operatiu especial de la Policia Local per garantir la seguretat en l'inici de curs a la ciutat. Hila ha remarcat que començar l'escola "és una prioritat" perquè "es garanteix la igualtat d'oportunitats, la formació" i la conciliació laboral i familiar de les famílies que treballen. Cal recordar que a Palma estudien 80.000 alumnes a més d'un centenar d'escoles i instituts.

Els espais

Per ara, Cort ha aprovat cedir parcs com el del Bosc de la Ribera (de 9 a 13 h de dilluns a divendres) a l'IES Ribera; el parc de Son Canals, als CEIP Jafudà Cresques i CEIP Son Canals, que acordaran els horaris d'usos; i la pista esportiva de la plaça dels Patins, entre les 9 h i les 14 h de dilluns a divendres al CEIP Aina Moll, entre d'altres.

A més, s'ha acordat tallar dos carrers al trànsit en horari lectiu. Seran els Germans Garcia Peñarada, que el CEIP Felip Bauçà usarà com a pati, i el carrer que separa el CEIP Sant Jordi i la plaça Bisbe Planes, que es convertirà en zona de vianants de 9 a 14 h. Quant als casals de barri, passaran a ser aules d'escola alguns com el de Son Sardina, el del barri Joan Alcover, el de Sant Jordi i el del Viver. També s'han cedit places com la de Casa Blanca, la de l'Aranjassa i la de Prevere Bartomeu Font.

Actualment s'està valorant cedir tres espais del mercat de Camp Redó al CEIP Pràctiques; el tancament del carrer Sant Vicenç de Paül per al CEIP homònim; i la cessió del parc infantil del carrer Cega al CEIP Son Serra, que també demana la pista esportiva Los Almendros.

stats