Societat 28/04/2022

L'Ajuntament de Palma inicia una campanya per evitar que les terrasses ocupin més espai que l'autoritzat

ARA Balears
1 min
Una de les terrasses del Born de Palma.

PalmaTot i que el setembre de l'any passat es va treure la normativa que permetia que les terrasses ocupassin més lloc públic per poder mantenir les mesures de seguretat marcades per lluitar contra la pandèmia del covid-19, alguns establiments de Palma encara ocupen aquest espai públic. L'Ajuntament de Palma és conscient d'aquesta situació i s'ha començat una campanya per evitar que s'ocupin els espais que ja no es poden ocupar.

Precisament, el tinent de batle de la Funció Pública i Govern Interior, Alberto Jarabo, ha assegurat que el Consistori ha iniciat una sèrie d'accions per garantir el compliment de l'ordenança d'ocupació. Un dels punts és que s'ha constatat que moltes de les marques de pintura que delimitaven les terrasses s'han esborrat, per la qual cosa s'ha començat amb la participació de la Regidoria d'Infraestructures per repintar-les per facilitar al màxim la labor de la Policia Local.

A més, els informadors de Govern Interior també estan recordant la normativa aplicable als propietaris dels locals i de les obligacions incloses en la llicència referides tant a l'espai de la via pública autoritzat en cada cas com a l'obligació de retirar cada nit les taules i cadires de les terrasses així com les ombrel·les i altres elements.

Jarabo ha recordat que l'incompliment d'aquesta norma pot suposar una sanció inicial d'un mínim de 500 euros, una quantitat que s'incrementa en casos de reincidència i que fins i tot pot acabar amb la retirada de la llicència d'ocupació i de la d'activitat de l'establiment en els casos més greus.

stats