Societat 26/07/2020

L'Ajuntament de Palma reobre la platja de Cala Major amb cartells preventius per complir l'aforament

És la tercera vegada que Cort ha hagut de tancar-hi l'accés per aquest motiu

Ara Balears
1 min
La platja de Cala Major.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha reobert la platja de Cala Major al voltant de les 15.30 h d'aquest diumenge després d'haver estat tancada des del migdia perquè s'hi superava el 90% de l'aforament recomanat, fixat en 1.250 persones. És la tercera vegada que Cort ha hagut de tancar-hi l'accés per aquest motiu.

Una vegada que s'ha arribat a aquesta xifra del 90%, passades les 12.30 h, els socorristes han instal·lat cartells vermells per indicar que la platja estava tancada i efectius policials s'hi han traslladat per controlar-ne els accessos. L'aforament recomanat és l'únic que garanteix la distància mínima d'1,5 metres entre persones.

Aquesta resolució d'aforament de platges, publicada al BOIB el 9 de juliol, forma part del pla de mesures excepcionals de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada pel covid-19.

Com puc saber si les platges de Palma són plenes?

L'aplicació mòbil Platges Segures permet als usuaris consultar gratuïtament l'aforament de les platges de Palma en temps real amb l'objectiu de complir les mesures sanitàries i evitar contagis de coronavirus. L'eina especifica el nombre màxim de persones recomanat que hi pot haver a cada platja i també informa de l'estat de les banderes, la qualitat de l'aigua de bany i l'accessibilitat per a discapacitats. Ja es pot descarregar a l'App Store d'Apple i la Play Store de Google.

stats