Societat 19/07/2020

L’Ajuntament de Palma tanca els accessos a la platja de Cala Major perquè s'hi superava el 90% de l’aforament

Al voltant de les 13 h el lloc ja estava al 60% de la seva capacitat

Ara Balears
1 min
Imatge de la Cala Major.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha tancat aquest diumenge horabaixa l'entrada a la platja de Cala Major perquè s'hi havia superat el 90% de l'aforament recomanat, que, segons la resolució d'aforament platges de Cort, a Cala Major és de 1.250 persones. Aquest límit és el que garanteix que hi pugui haver una distància mínima d'1,5 metres entre persones.

Una vegada que s'ha arribat a aquesta xifra del 90%, passades les 16.00 h, els socorristes han instal·lat cartells vermells per indicar que la platja estava tancada i efectius policials s'han traslladat al lloc per controlar-ne els accessos. No ha estat fins a les 19.30 h que han tornat a permetre l'accés a la zona, quan l'aforament ha descendit fins al 60%.

Al voltant de la una del migdia ja s'havia instal·lat un cartell avisant que s'hi havia detectat un 60% de l'aforament recomanat. La situació ha transcorregut amb total normalitat, sense que s'hi hagi registrat cap incidència.

A Eivissa, aquests divendres i dissabte la Policia Local va desallotjar un centenar de persones de la platja de Cala Gracioneta perquè també s'hi superava l'aforament permès. Els agents hi van acudir després de rebre un avís del servei de socorrisme i salvament que hi havia una elevada concentració de banyistes en aquesta petita cala. Un cop a la platja, els agents van comprovar que els usuaris no estaven respectant les distàncies mínimes de seguretat, motiu pel qual van començar-ne el desallotjament.

stats