Societat 18/01/2022

L'Ajuntament de Palma ha repartit gairebé 40 milions d'euros en ajudes covid en dos anys

Alhora, 3.389 empreses i autònoms se n'han beneficiat

2 min
El batle de Palma, Jose Hila; la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat, Neus Truyol, i el regidor de Promoció Econòmica i Ocupació, Rodrigo A.

PalmaD'ençà que va començar la pandèmia ja fa gairebé dos anys, l'Ajuntament de Palma ha donat 38,7 milions d'euros en ajudes covid en totes les diferents convocatòries que s'han obert. Ho ha anunciat el batle de Palma, Jose Hila, a una roda de premsa on també hi han estat presents la presidenta del Consell, Catalina Cladera, la consellera de Presidència, Mercedes Garrido, la regidora de Model de Ciutat, Neus Truyol i el regidor de Promoció Econòmica, Rodrigo Romero.

Concretament, s'ha parlat de la darrera convocatòria que es va obrir durant el juny de l'any passat. Es tractava d'una convocatòria conjunta entre el Govern, el Consell i els ajuntaments de les Illes. S'estipulava que cada administració hauria de posar la mateixa quantitat en ajudes, i en el cas de Palma s'ha tractat d'un total d'11,5 milions d'euros, 3.834.548 cadascuna.

La convocatòria del juny estava dotada de 7.670.000 euros, dels quals, segons ha explicat el batle, se n'han repartit 7,2. Estava dirigida a comerç, alimentació, allotjament, agències de viatges, educació i investigació; bugaderies, tintoreries, perruqueries i salons de bellesa; parcs d'esbarjo, fires i organització de congressos i recintes firals.

Més concretament, els 3,8 milions d'euros que l'Ajuntament va aportar han permès obrir diferents convocatòries per al teixit comercial de Ciutat, segons ha afirmat Hila. Són els següents.: 1,5 milions dedicats a PalmaActiva, 200.000 euros per empreses de MercaPalma, vals de descomptes per als comerços que van suposar 500.000 euros, ajudes al sector cultural per valor de 520.000 euros, 800.000 per 714 taxistes (1.120 euros per cadascun) i 210.000 euros repartits entre els menors de 14 anys de les famílies ateses pels serveis socials de Palma.

Rapidesa i eficàcia

Jose Hila també ha volgut aprofitar per treure pit davant l'eficàcia en l'execució de fer arribar les ajudes que han tengut les administracions. De fet, segons ha explicat, n'hi ha hagut algunes "d'emergència", que s'han repartit en menys de 48 hores. Per altra banda, la presidenta del Consell, Catalina Cladera, com també la consellera de Presidència, Mercedes Garrido, també han recordat que s'ha apostat per una sortida de la crisi enfocada en les ajudes i intentant donar oxigen al teixit empresarial. Han considerat que la coordinació entre les diferents administracions ha estat "excel·lent" per la seva agilitat i eficàcia.

stats