Societat 08/08/2018

L'Ajuntament de Calvià es planteja tancar tots els establiments que venguin alcohol a menors

L'objectiu és combatre aquest problema de salut pública i fer efectiva la protecció dels menors

Ara Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA Balears.

PalmaL'Ajuntament de Calvià ha decidit sancionar amb més duresa i, fins i tot, clausurar els locals que venen alcohol a menors. Alguns pares de menors han denunciat que establiments d'oci de Calvià els venen alcohol, per la qual cosa el consistori ha traslladat als agents de Policia Local la necessitat d'aplicar la Llei d'activitats per frenar l'oci etílic entre els menors al municipi.

Fins al moment, la venda d'alcohol a menors es combatia a través de l'Ordenança de convivència, que tipifica aquesta conducta com una infracció molt greu, sancionable amb una multa econòmica de 1.500€ a 3.000€. No obstant això, i amb l'agreujant que la venda d'alcohol a menors és una pràctica que es dona al llarg de tot l'any, s'ha decidit sancionar aquesta conducta aplicant la Llei 7/2013 d'activitats, que preveu, en l'article 103.2, que és una infracció greu “Consumir, despatxar o permetre el consum de begudes alcohòliques quan no estigui permès”. Aquest acte és sancionable amb multes que oscil·len de 1.001€ a 10.000€, i fins i tot s'hi pot imposar la suspensió de l'activitat i la inhabilitació per a l'exercici de la professió per un temps màxim de sis mesos.

El canvi de criteri quant a la normativa aplicable per frenar la venda d'alcohol a menors es durà a terme seguint estrictes criteris de proporcionalitat. El consistori calvianer tramitarà a partir d'ara aquests expedients amb proposta de sanció corresponent al 50% de les sancions previstes per la Llei d'activitats, això és, una multa màxima de 5.000€, acompanyada, si és necessari, d'una proposta de clausura de l'establiment durant tres mesos.

L'objectiu final de l'Ajuntament de Calvià és combatre aquest problema de salut pública i fer efectiva la protecció dels menors.

stats