Societat 10/08/2020

"Puta. Punta Balena no oblida": la tinent de batle de l'Ajuntament de Calvià denuncia insults i amenaces

El batle del municipi, Alfonso Rodríguez, també ha rebut calúmnies a través d'un compte de Twitter, segons informa el Consistori

Ara Balears
2 min
Una dona caminant divendres per Punta Balena.

Palma"Puta. Punta Balena no oblida" o "filla de puta, vine a veure la que has muntat a Punta Balena" són els insults que denuncia haver rebut la tinent de batle de Cohesió Social, Igualtat, Comunicació i Policia Local de l'Ajuntament de Calvià, Nati Francès. La regidora presentarà aquest dimarts una denúncia per injúries i amenaces a la Guàrdia Civil. A més, el batle del municipi, Alfonso Rodríguez, ha estat acusat de ser corrupte a Twitter. Tots dos denunciaran els fets a través dels serveis jurídics del Consistori. Els insults al·ludeixen al tancament de tots els negocis de Punta Balena i dos carrers més de la zona de Magaluf perquè no es tornin a repetir imatges de bauxa i d'incompliment de les mesures de seguretat per frenar el covid-19.

El passat 8 d'agost Francès es va trobar en el vidre del seu vehicle, que estava estacionat en un aparcament d'un centre comercial de Palma, un missatge escrit sobre la pols que tenia el cotxe que deia: "Puta. Punta Balena no oblida". Aquell dia anava acompanyada de dos dels seus fills, un d'ells menor, segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat. Però aquesta no era la primera vegada que la tinent de batle era insultada, perquè també assegura que el 27 de juliol, quan conduïa pel carrer de Pere Vaquer Ramis de Magaluf, dues persones la varen increpar fent servir expressions sexistes: "Filla de puta, vine a veure la que has muntat a Punta Balena".

D'altra banda, els serveis jurídics de l'Ajuntament de Calvià també treballen per interposar una denúncia per calúmnies contra un perfil de Twitter d'un britànic relacionat amb l'oci nocturn de Magaluf que va piular acusant el batle del municipi, Alfonso Rodríguez, de ser corrupte i de rebre doblers. En les tres piulades contra el batle s'etiquetava el seu perfil i altres mitjans de comunicació anglesos afegint etiquetes com ara #savemagaluf (salvem Magaluf), #wewillnotcome (no vindrem), #corruption (corrupció), #murderers (assassins) i #touristrevolt (revolta turista).

stats