Societat 26/05/2020

Augmenten en 24 milions els préstecs per a pime i autònoms

La línia extraordinària del Govern i l'Isba inclourà la participació del Consell de Mallorca

Ara Balears
1 min
Per ara arribat s'han aprovat 979 sol·licituds

PalmaEl Consell de Mallorca aportarà 4 milions d'euros a l'Isba per facilitar els préstecs per valor de 24 milions a les petites empreses i autònoms de l'illa afectades per la crisi sanitària. Així ho ha dit aquest dimarts la consellera d'Hisenda, Rosario Sánchez.

De l'aportació del Consell, 2,1 milions d'euros serviran per avalar les operacions i cobrir despeses de préstecs fins a 24 milions d'euros, mentre que la resta es destinarà a reforçar la solvència de l'Isba davant la previsió d'un augment de la morositat per la crisi econòmica.

Sánchez ha recordat que aquesta línia extraordinària que reforça la institució insular "ja està dotada de fons del Govern perquè els préstecs arribin a 100 milions d'euros, i es preveu ampliar-los per poder arribar als 200 milions".

El president de l'Isba, Eduardo Soriano, ha detallat que han tingut una allau de peticions. De moment, "han arribat 2.237 sol·licituds, de les quals 1.133 s'han tramitat i 979 s'han aprovat per un valor de prop de 101 milions", ha explicat. A més, 626 de les aprovades ja "han estat formalitzades i les empreses que se n'han beneficiat han rebut en conjunt uns 60 milions d'euros".

La presidenta del Consell, Catalina Cladera, també ha assenyalat que la institució participa en la tasca de l'Isba, conscient de la "necessitat de salvar el teixit productiu de Mallorca", on el 85% de les empreses té menys de deu treballadors. A més, també ha assenyalat que el 75% dels autònoms de Balears es troba a Mallorca.

stats