Laboral
Societat 27/09/2022

Ajornada fins al 10 d'octubre la vaga de recollida de fems al Raiguer a l'espera d'una nova concessionària

Els treballadors han optat per esperar que l'empresa presenti una rescissió de contracte i es redacten nous plecs de condicions

ARA Balears
1 min
Treballador del servei de recollida de fems./ ISMAEL VELÁZQUEZ

PalmaEls treballadors de la recollida de fems de la Mancomunitat del Raiguer han decidit aquest dilluns ajornar, fins al 10 d'octubre, la vaga que tenien prevista començar aquest dimecres 28 de setembre per demanar un augment salarial i l'aplicació del conveni col·lectiu, segons ha informat IB3 Ràdio.

La decisió s'ha pres en una assemblea feta a les cotxeres de Lloseta avui horabaixa, en la qual 29 dels 45 treballadors han votat a favor –els 16 restants hi han votat en contra– d'ajornar l'aturada de feina i estudiar la proposta a la qual havien arribat els sindicats i la Mancomunitat en el Tribunal d'Arbitratge i Mediació de les Illes Balears (TAMIB).

En l'acord es preveu que la concessionària enviarà una petició de rescissió de contracte a l'agrupació de municipis del nord de l'illa de Mallorca, que serà valorada pels seus serveis jurídics. En cas de resultar positiva, es redactarà un nou plec de condicions i es convocarà un concurs públic perquè una altra empresa es faci càrrec del servei de recollida de fems.

El representant de CCOO en l'empesa, Miguel Pardo, ha considerat que aquesta és la millor decisió "pel bé dels ciutadans i dels treballadors". "El millor és que es rescindeixi el contracte, es treguin nous plecs i es treballi com s'ha de fer", ha manifestat el sindicalista, encara que ha advertit que el pròxim 7 d'octubre es tornaran a reunir i si no hagués avançat la proposta podrien decidir començar el conflicte aquest mateix dia.

stats