Lluna del Caçador
Societat 25/10/2023

Així serà l'eclipsi de la Lluna del Caçador d'aquest dissabte

L'ombra de la Terra es projectarà sobre la superfície lunar de manera parcial

1 min
Lluna plena damunt la mar.

PalmaL'eclipsi de la Lluna del Caçador serà visible des de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera el 28 d'octubre. Es podrà veure a simple vista, no comporta cap perill ni requereix cap classe d'instrumentació especial. Durant aquest esdeveniment astronòmic, l'ombra de la Terra es projectarà sobre la superfície lunar de manera parcial. Des de la Fundació Institut d'Astronomia i Astronàutica de Mallorca (FIAAM) expliquen que, exactament, serà el 12% de l'ombra de la Terra la que es projecti "o caci" la Lluna del Caçador, nom que rep la lluna plena d'octubre.

L'eclipsi començarà a les 20.45 hores i es perllongarà fins gairebé la mitjanit. El punt màxim serà al voltant de les 22.14 hores. D'aquesta manera, la lluna plena donarà pas a l'habitual canvi d'hora tardorenca.

La FIAAM recomana fer servir prismàtics per veure el fenomen, encara que es podrà veure a simple vista i explica que si es pot veure des d'algun punt de la costa est de Mallorca "s'hi afegirà un plus de bellesa", ja que el satèl·lit sortirà gairebé per l'est i oferirà una "espectacular visió" sobre la mar Mediterrània.

stats