Festes de Sant Sebastià
Societat 25/01/2024

Així serà el correfoc de Palma que tancarà les festes de Sant Sebastià

També hi haurà una trobada de gegants i diverses activitats durant tot el cap de setmana

ARA Balears
2 min
Correfoc Sant Sebastià 2018

PalmaEl correfoc serà, un any més, l'espectacle més esperat dels actes de cloenda de les festes de Sant Sebastià a Palma. Enguany el correfoc es farà simultàniament a dues zones de Ciutat, la plaça de la Reina i el pont de la Riera, començarà a les 19 h d'aquest diumenge i està previst que s'allargui fins prop de les 21.30 h. L'Ajuntament de Palma ha informat aquest dijous que s'hi espera la participació de 516 persones de diverses colles, que utilitzaran quasi 270 quilos de pirotècnia.

La plaça de la Reina acollirà l'encesa de bèsties de foc, amb quatre grups participants, entre els quals figuren Drac i Guardians de Sant Jordi, Realment Cremats i l'Òliba de la Real, Es Drac de na Coca i Ses Germanies. Segons han detallat des de Cort, per fer l'espectacle s'instal·larà un escenari central en el qual actuarà una batucada, mentre que la zona de muntatge de la pirotècnia estarà darrere de l'escenari. Aquest serà un correfoc estàtic, en el qual els assistents podran gaudir de l'espectacle de les bèsties de foc i la pirotècnia dels dimonis de Ses Germanies.

Per contra, el correfoc organitzat al pont de la Riera farà un recorregut que discorrerà des de Jaume III fins a la plaça del Rei Joan Carles I i durant el recorregut s'instal·laran nombroses plataformes on els dimonis faran l'espectacle davant el goig dels assistents. D'altra banda, també es durà a terme la XXVI Trobada de Gegants de Palma (que començarà a les 9.45 h al carrer Palau Reial i s'allargarà fins a les 13 h). L'acte inclou des de la trobada de totes les colles fins a cercaviles i el ball final a la plaça de la Porta Pintada.

A més, dissabte també s'han organitzat tallers per als més petits als casals de barri de Santa Catalina i l'Escorxador, on ensenyaran a construir i dissenyar estels per fer-los volar al parc de la Mar. En aquest sentit, des de l'Ajuntament han recordat que tots els interessats a participar en aquesta activitat han d'inscriure's a la web de l'Ajuntament de Palma, ja que l'aforament és limitat.

stats