Societat 25/08/2021

A partir d'avui ja es pot pescar llampuga a les Balears

Arriba una de les campanyes més esperades pels pescadors de les Illes, que durarà fins dia 31 de desembre

ARA Balears
1 min
Una comanda de llampuga a una peixateria.

PalmaLa veda per a la pesca de la llampuga s'aixecarà aquest dimecres, 25 d'agost, i s'estendrà fins al 31 de desembre –tot i que habitualment acaba a principi de desembre. Es tracta d'una de les campanyes més esperades pel sector de les Balears a causa dels seus bons resultats comercials, segons ha informat aquest dimarts el Govern.

Fins a 34 barques es dediquen a la pesca de la llampuga a les Illes. El 2020, aquestes embarcacions en varen capturar un total de 112.880 quilos, que varen reportar uns ingressos de 547.200 euros en total als pescadors. Normalment les captures oscil·len entre les 80 i les 120 tones en el total de la campanya, i per a aquest 2021 es preveu una captura similar.

"La llampuga és un exemple de peix que s'ha revalorat els darrers anys gràcies al treball conjunt entre el mateix sector pesquer i les institucions", ha declarat la consellera Mae de la Concha. A més, ha dit que "ara és molt més rendible, a la vegada que sostenible" i ha encoratjat a fer el mateix amb altres espècies locals poc conegudes o consumides.

Màxim de 150 quilos diaris

Aquest tipus de pesca és una activitat tradicional de l'illa de Mallorca i les confraries més importants són les de Cala Rajada i Alcúdia. D'altra banda, l'Organització de Productors OPMallorcaMar regula la pesca dels seus socis i estableix un màxim diari de 150 quilos de llampuga per barca.

Cal recordar que l'ús dels capcers de llampuga és exclusiu dels pescadors professionals d'arts menors. A més, la normativa preveu sancions econòmiques importants per a les embarcacions professionals d'altres modalitats o per a les recreatives que pesquin a menys de 250 metres de distància de les d'arts menors.

stats