Societat 19/03/2020

Air Nostrum i Air Europa deixen de fer els vols entre les illes

Les companyies han pres aquesta decisió per manca de rendibilitat

Ara Balears
1 min
Air Nostrum qualifica de "desproporcionada i il·legal" la vaga de pilots per Setmana Santa

PalmaAir Nostrum i Air Europa han renunciat a fer els trajectes entre Mallorca, Menorca i Eivissa com feien fins ara, segons ha informat l'agència Efe. Les companyies han pres aquesta decisió per manca de rendibilitat, segons fonts del Govern balear. Aquestes dues companyies eren les úniques que oferien aquest servei.

El Govern de les Illes Balears va establir que només es podien fer dos vols (un d'anada i un de tornada) a partir d'aquest dijous. Air Nostrum i Air Europa tenien temps fins a aquest dimecres per presentar les seves ofertes, però la seva decisió ha estat informar que deixarien d'operar aquestes rutes.

Un dels primers a reaccionar davant aquesta decisió ha estat el Consell de Menorca, que ha lamentat la situació i ha fet una crida a la responsabilitat. “No entenem els motius de les companyies davant una situació excepcional i cal una resposta clara i contundent per part de l’Estat", ha assegurat la presidenta del Consell, Susana Mora. A més, ha assenyalat la necessitat de poder traslladar-se a Mallorca per motius sanitaris. "Hi ha ciutadans que a causa de la seva situació mèdica han d’anar i tornar per rebre tractament, però també n'hi ha que ho han de fer per qüestions de treball”.

Per la seva banda, el Ministeri de Transports i Mobilitat ha informat que com que cap companyia ha mostrat la seva intenció de prestar els serveis aeris de connectivitat entre illes, durant el dia d'avui es durà a terme un procediment d'adjudicació que permeti la prestació d'aquests serveis.

stats