Societat 12/06/2019

Els agressors del porter senegalès del Megapark de Palma: 'hooligans' d'un grup de lluita neonazi

El treballador de la macrodiscoteca continua ingressat però de moment no ha quedat paraplègic

A. Schnabel/ara Balears
2 min
Imatge d'un grup d'ultres del futbol amb samarretes amb l'escut de la selecció alemanya, alguns fent la salutació nazi, publicada al compte de Facebook de Johannes H.

PalmaEl porter d'origen senegalès de la macrodiscoteca Megapark de l'Arenal de Palma agredit per dos presumptes neonazis alemanys, de moment, s'ha salvat de quedar paraplègic. Fonts de l'hospital de Son Espases han confirmat a l'ARA Balears que ja ha sortit de la Unitat de Cures Intensives, que l'han operat de la greu lesió cervical que va patir arran de la brutal pallissa que va rebre i que, per ara, no ha perdut la mobilitat de les cames. Mentrestant, la investigació avança i la motivació ideològica de l'agressió pren encara més força.

L'ARA Balears ja va explicar que la Policia Nacional havia trobat imatges d'esvàstiques i del Ku Klux Klan als mòbils dels dos arrestats, que continuen empresonats de manera provisional sense fiança. La víctima de l'agressió, un home negre d'una quarantena d'anys, va rebre la pluja de cops sense cap provocació, segons alguns testimonis. A poc a poc es van descobrint més elements que reforcen la vinculació de la pallissa amb el racisme.

Com a mínim un dels dos detinguts per la brutal agressió, Robert F., estaria vinculat a un grup de combat d'arts marcials mixtes i d'ideologia neonazi de la zona de Leipzig. Es tracta de l'Imperium Fight Team implicat, al seu torn, segons publica el setmanari 'Directa', amb l'atac de 250 neonazis el gener de 2016 al barri de Connewitz de Leipzig, històricament d’esquerres. L'Imperium Fight Team també té una estreta relació amb els ultres del Lokomotive Leipzig. De fet, Robert F. i l'altre detingut, Johannes H., serien 'hooligans' de l'equip de futbol alemany.

L'ARA Balears, que ha tingut accés a les identitats dels dos detinguts, ha pogut comprovar que al compte de Facebook de Robert F. hi ha referències directes a l'Imperium Fight Team de Leipzig i que al de Johannes H. s'hi han publicat fotografies d'ultres del futbol en plena celebració, amb camisetes amb l'escut de la selecció alemanya, i fent la salutació nazi. Comptes de Twitter vinculats a l'antifeixisme alemany també han rastrejat la identitat dels dos detinguts, ara en presó preventiva, i n'han publicat fotografies aconseguides a través de les xarxes socials que vinculen Robert F. amb el grup de lluita.

Segons la versió alemanya del portal de notícies Vice News explica que aquest cap de setmana passat un bon nombre d'ultres del Leipzig eren precisament a Mallorca. Vice News també vincula l'entrenador principal de l'equip de lluita, conegut com The Hooligan, amb el neonazisme. De fet, afirma que el 2013 aquesta militància extremista el va dur a perdre un contracte amb el gegant nord-americà de les arts marcials mixtes, l'Ultimate Fighting Championship (UFC).

stats