Societat 24/02/2018

Denuncien una agressió homòfoba i catalonòfoba a Palma

Pedro Chavarría i Borja Bernal varen ser agredits per un grup de joves que els varen insultar a causa de la seva orientació sexual

Aina Riera
1 min
Denuncien una agressió homòfoba amb furt a Palma

PalmaPedro Chavarría i Borja Bernal, de 19 i 20 anys respectivament, varen ser víctimes ahir vespre d'una agressió homòfoba amb furt. Els fets varen ocórrer al voltant de les nou i mitja de divendres 23 de febrer, al número 9 del carrer Arxiduc Lluís Salvador.

Pedro sortia de treballar de la feina, acompanyat de la seva parella Borja Bernat. Va acomiadar-se en català d'una companya de feina i va ser llavors quan un grup de dos nois i una noia, d'entre 17 i 22 anys, varen acostar-se a ells i varen començar a ridiculitzar-los pel fet d'haver parlat amb català.

Pedro i Borja varen continuar caminant quan de sobte un dels joves va etzibar "vaya par de maricones". Després els hi demanaren la marca del mòbil però ells no varen contestar. Després un dels nois va començar a bufetejar-los a la cara i pegar-los cops de peu per tot el cos. Al marxar varen endur-se la seva motxilla.

A l'informe mèdic es descriuen les lesions que varen patir, entre elles, escoliosis vàries, cops a la cara, desviació del septe nasal i policontusions.

Denuncien una agressió homòfoba amb furt a Palma

Dissabte al matí la parella va interposar la denúncia a l'oficina de la Policia Local de s'Escorxador.

Pedro Chavarría va declarar que té la sensació "que aquest tipus d'agressions es donen amb freqüència i que encara hi ha por entre el col·lectiu LGTBI. I va afegir "que les agressions de tipus verbals són encara molt habituals".

stats