Societat 30/11/2022

Agredeixen dos metges en un centre de salut de Palma

El vigilant de seguretat també va ser víctima de l'atac

ARA Balears
2 min
Un centre de salut en una imatge d'arxiu.

PalmaLa Conselleria de Salut ha condemnat "enèrgicament" l'agressió física que van patir aquest dimarts horabaixa tres professionals del centre de salut de Son Gotleu, a Palma. Concretament, va ser el marit d'una pacient qui va agredir dos metges i el vigilant de seguretat del centre.

Segons ha informat Europa Press, durant la consulta va començar una discussió en informar el facultatiu que no podia fer un tràmit que li sol·licitaven. Presumptament, el marit de la pacient va entrar al despatx i va amenaçar el metge: "Quan surtis et mataré". Posteriorment, l'home va colpejar el sanitari i una altra doctora va intervenir per ajudar el seu company i també va rebre cops. Després van cridar al vigilant de seguretat, que també va ser agredit. Entre tots van aconseguir reduir-lo fins a l'arribada de la policia. Finalment, l'agressor va ser detingut per la Policia Nacional.

El Servei de Salut ha assenyalat que ha activat el protocol per a aquests casos, que preveu assistència sanitària i suport jurídic i psicològic a les víctimes. Cal recordar que, des que es va reformar el Codi Penal, l'any 2015, es consideren actes d'atemptat les agressions contra funcionaris sanitaris que estiguin complint les funcions pròpies del seu càrrec, per a les quals es preveuen condemnes de fins a quatre anys. De fet, s'han dictat sentències en aquest sentit per les quals s'ha castigat els delinqüents amb penes d'un a tres anys de presó.

Segons el Servei de Salut, de les 502 agressions que es varen registrar el 2021 al personal sanitari, 394 varen ser a dones; això és el 78% del total. A més, la categoria professional més afectada va ser la d'infermeria –un col·lectiu molt feminitzat–, en què es varen notificar 143 agressions. Les segueixen els metges especialistes d'àrea (amb 133 agressions) i, en tercer lloc, els administratius (102 casos).

stats