Societat 28/10/2022

Salut projecta quatre nous centres de salut en la segona fase del pla d'infraestructures

Aquestes construccions s'ubicaran a Palma, Manacor i Eivissa i costaran 60 milions d'euros

ARA Balears
2 min
Mantenir Son Dureta buit i tancat               ja ha costat 6,8 milions d’euros

PalmaEl Servei de Salut ha començat la segona fase del pla d'infraestructures sanitàries, que està dotada amb 150 milions d'euros d'inversió i crearà 1.500 llocs de feina, segons ha informat la direcció general de Manuel Palomino en un comunicat. Entre els projectes prioritaris hi ha la construcció de quatre nous centres de salut i serveis d'urgències: el Pere Garau II (a Palma), Na Camel·la (Manacor) i Es Viver (Eivissa). El cost serà de 60 milions d'euros.

Altres projectes prioritaris dins aquesta fase a Mallorca són l'Hospital de Felanitx, els nous centres de salut del Camp Redó, de Llucmajor, de l'Arenal i de Campos i les unitats bàsiques de salut de Bunyola, la Colònia de Sant Jordi, Son Ferrer, Peguera i el Pla de na Tesa. A més, estan planificades les reformes i ampliacions dels centres de salut de Son Serra - La Vileta, Emili Darder, Son Gotleu, Martí Serra i Muntanya.

Pel que fa a Eivissa, es preveuen millores al centre de salut de Santa Eulària des Riu i la construcció de la Unitat Bàsica de Salut Puig d'en Valls. Quant a Menorca, s'inclou el pla director i l'ampliació de Canal Salat, el nou PAC de Verge del Toro, la reforma del Centre de Salut Dalt Sant Joan de Maó, la reforma de la unitat bàsica del Mercadal i el Centre de Salut Alaior.

En conjunt, el pla d'infraestructures preveu una inversió total de 450 milions d'euros i la creació de gairebé 4.500 llocs de feina directes i indirectes, segons les previsions de l'IB-Salut. A escala hospitalària, el projecte més important és la remodelació de Son Dureta, que serà un hospital de llarga estada per atendre pacients crònics. En aquest moment està en procés de licitació la construcció de la primera fase, que contempla tres edificis connectats per diferents nivells per mitjà de passarel·les.

stats