Societat 17/05/2023

Els agents immobiliaris reclamen que els locals es puguin reconvertir en habitatges

També han demanat que els pisos siguin més petits i que s'incentivin les zones tensionades

ARA Balears
1 min
El president de l'Associació d'Agents de la Propietat Immobiliària, José Miguel Artieda

PalmaEl president de l'Associació d'Agents de la Propietat Immobiliària i Agents Immobiliaris de les Balears (API) José Miguel Artieda, ha reclamat fomentar que els locals es puguin reconvertir en habitatges, que s'incentivin les zones tensionades i que s'aposti per immobles més petits. Segons ha recollit Europa Press, Artieda s'ha reunit aquest dimarts amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i ha assegurat que la trobada "ha tranquil·litzat un poc" l'Associació, ja que la presidenta ha assenyalat que esperarà a veure com s'aprovarà la llei estatal per estudiar-ne l'aplicació a les Balears.

"De moment impera la prudència. La Comissió d'Habitatge haurà de veure quines zones compleixen els requisits de tensionades perquè l'aplicació dels preus màxims estigui ben pensada i justificada", ha explicat Artieda, qui ha remarcat la seva posició en contra de l'establiment de preus màxims en els lloguers. Així, ha indicat que l'entitat "no està a favor de l'aplicació de preus màxims, com tampoc ho estan altres institucions com el Tribunal Constitucional o el Banc d'Espanya".

El president de l'Associació també ha aprofitat la trobada per demanar un pacte entre tots els partits per solucionar el problema de l'habitatge, i ha expressat que, si s'aprova la llei en aquestes condicions, "s'haurà d'aplicar" i que "ja veurem les conseqüències que se'n deriven".

stats