Societat 21/07/2020

L'Ajuntament de Palma torna a tancar la platja de Cala Major perquè s'hi superava el 90% de l'aforament

El passat diumenge a les 16 h Cort va haver de fer el mateix

Ara Balears
2 min
Imatge de la Cala Major.

PalmaL'Ajuntament de Palma ha tancat a les 18 h d'aquest dimarts l'entrada a la platja de Cala Major perquè s'hi superava el 90% de l'aforament recomanat, fixat en 1.250 persones. Aquest límit és el que garanteix que hi pugui haver una distància mínima d'1,5 metres entre persones. No és la primera vegada que Cort ha hagut de tancar els accessos de la platja: diumenge a les 16 h va haver de fer el mateix.

Els socorristes han instal·lat cartells vermells per indicar que la platja estava tancada. La resolució d'aforament de platges publicada al BOIB el passat 9 de juliol forma part del pla de mesures excepcionals de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada pel coronavirus.

A Eivissa, divendres i dissabte passat la Policia Local va desallotjar un centenar de persones de la platja de Cala Gracioneta perquè també s'hi superava l'aforament permès. Els agents hi varen acudir després de rebre un avís del servei de socorrisme i salvament que hi havia una elevada concentració de banyistes en aquesta petita cala. Un cop a la platja, els agents varen comprovar que els usuaris no respectaven les distàncies mínimes de seguretat, motiu pel qual varen començar-ne el desallotjament.

Com puc saber si les platges de Palma estan plenes?

L'aplicació mòbil Platges Segures permet als usuaris consultar gratuïtament l'aforament de les platges de Palma en temps real amb l'objectiu de complir les mesures sanitàries i evitar contagis de coronavirus. L'eina especifica el nombre màxim de persones recomanat que hi pot haver a cada platja i també informa de l'estat de les banderes, la qualitat de les aigües de bany i l'accessibilitat per a discapacitats. Ja es pot descarregar a l'App Store d'Apple i la Play Store de Google.

stats