Societat 11/07/2022

Afers Socials adapta les prestacions econòmiques a l'IMV amb un nou decret

Fina Santiago ha explicat que la mesura agrupa la normativa aprovada per donar resposta a les necessitats del covid-19

2 min
La consellera d'Afers Socials i Esports, Fina Santiago, aquest dilluns.

PalmaEl Consell de Govern ha autoritzat un nou decret llei que adapta la normativa de prestacions econòmiques aprovada per donar resposta a les necessitats derivades del covid-19 i la guerra d'Ucraïna, segons ha anunciat aquest dilluns la consellera d'Afers Socials, Fina Santiago. A banda agrupar-les, aquest decret les ajusta a l'Ingrés Mínim Vital (IMV), que ara ja s'ha convertit en una llei i suposa canvis en la regulació d'aquestes prestacions.

A banda de fer les adaptacions de regulació necessàries, la Conselleria sol·licita als grups parlamentaris que aquesta actualització del decret llei es tramiti com a projecte de llei i s’obri a debat parlamentari. D’aquesta manera, si ho aprova el Parlament, el decret llei acabarà tenint el rang de llei. La normativa regula totes les prestacions econòmiques que les persones vulnerables poden rebre i habilita les diferents administracions, dins les seves competències, a posar-les en marxa en funció de les necessitats socials i de les seves competències com a administració.

A banda d'això, les modificacions que es fan a l'actual decret tenen com a objectiu recollir millores per als demandants de la Renda Social Garantida. Així, per exemple, les persones que accedeixen a la Renda Social Garantida després d'una resolució negativa de l'Ingrés Mínim Vital podran cobrar endarreriments des del moment en què varen demanar l'IMV, no com fins ara, que és des del moment que es demana la Renda Social Garantida.

Així mateix, i fora del decret, avui la consellera Fina Santiago ha explicat que es prorroga fins a final d'any el complement del 15% de l'import de les quanties de la Renda Social Garantida que es va implementar el passat mes d'abril a conseqüència de la pujada de preus derivada de la guerra d'Ucraïna. Són 4.229 famílies vulnerables, perceptores de la Renda Social Garantida, que es beneficien d'aquesta mesura.

stats