Societat 24/09/2021

Aferren cartells a cinc centres de salut de Mallorca per reclamar l'ús i la retolació en català

S'han col·locat als ambulatoris de Son Pisà, Santa Catalina, Casa del Mar, Binissalem i Campos

ARA Balears
1 min
Un dels cartells penjat al centre de salut.

PalmaActivistes de Plataforma per la Llengua han fet en les darreres hores una acció de protesta a cinc centres de salut de Mallorca per reclamar l'atenció i la retolació en català als ambulatoris. Segons ha informat Europa Press, els cartells s'han col·locat als centres de Son Pisà, Santa Catalina, Casa del Mar, Binissalem i Campos, punts en els quals recentment s'han registrat, segons ha apuntat Plataforma per la Llengua, discriminacions lingüístiques.

Els cartells, amb tres missatges diferenciats, critiquen que es deixi de costat el català i reclamen "posar fi a les discriminacions lingüístiques" i reivindiquen el dret de parlar en català amb qualsevol empleat públic i de rebre resposta en català.

També exigeixen que la retolació dels centres de salut estigui en català, advertint que ara com ara "està absent o subordinat al castellà". Plataforma per la Llengua s'ha referit al recent acord dels socis del Pacte perquè, a partir de l'1 d'octubre, tota la retolació estarà normalitzada. "Entenem que es farà d'acord amb la Llei de normalització lingüística i, per tant, que la retolació es farà, per defecte, només en català", han indicat.

La protesta s'emmarca en la campanya participativa #NormalitzaMallorca, iniciada perquè ciutadans denunciïn a Twitter la presència de cartells i rètols públics no normalitzats.

stats