Societat 20/02/2020

Aena finalment reformularà l'ampliació de la terminal de l'aeroport de Palma

La Comissió de Medi Ambient critica que l'empresa no proposi noves mesures contra el renou dels avions malgrat preveure'n un increment

K. O.
2 min
Aena promet que les obres a Son Sant Joan no duran més avions

PALMALa directora general de planificació d'Aena, Elena Mayoral, ha notificat aquest dijous a la Comissió Balear de Medi Ambient que reformularan el projecte d'ampliació de la terminal de l'aeroport de Palma. La comissió tenia previst debatre aquest dijous un informe tècnic que rebutjava el projecte de l'empresa, perquè segueix un model de desenvolupament "insostenible". Aena, però, ha sol·licitat retirar aquest punt de l'ordre del dia per poder repensar les obres i fer una nova proposta la setmana que ve, segons ha explicat el president de la comissió, Antoni Alorda.

L'informe tècnic, que no s'ha pogut arribar a debatre, critica que l'empresa no proposi noves mesures contra el renou dels avions malgrat preveure'n l'arribada de 30.000 més d'aquí a cinc anys. També assenyala que afegir 1.800 places d'aparcament a Son Sant Joan, com proposa Aena, augmentaria els problemes de mobilitat ja existents.

La comissió diu que Aena no ha avaluat ni quantificat les repercussions que tindrà el projecte sobre els recursos naturals, la població i la mobilitat. A més, el mateix document estableix que el projecte de l'empresa aeroportuària "segueix un model de desenvolupament insostenible, amb un creixement continu de les infraestructures per poder anar sumant més trànsit aeri". El text afegeix que tot això suposa un "esgotament" dels recursos naturals i un increment de la contaminació atmosfèrica i acústica.

A més de les crítiques rebudes per part de la plataforma 'No més avions!', les obres d'Aena són rebutjades pel Govern, perquè aquest dimecres els grups parlamentaris d'Unides Podem, MÉS per Mallorca i PSIB-PSOE van presentar el contingut d'una proposició no de llei (PNL) per rebutjar l'ampliació de l'aeroport.

stats