Societat 13/07/2022

Una advocada de l'acusació del cas Cursach anuncia una querella contra el fiscal Carrau

La magistrada titular del Tribunal ha advertit la lletrada Teresa Bueyes que no tolerarà "cap mena d'espectacle"

ARA Balears
2 min
Al darrere, l'advocada Teresa Bueyes i davant, el fiscal Juan Carrau.

PalmaL'advocada Teresa Bueyes, acusació particular en el judici del cas Cursach, ha anunciat aquest dimecres –durant la tercera sessió de declaracions dels acusats– que interposarà una querella criminal contra el fiscal de la macrocausa, Juan Carrau. Així ho ha comunicat poc després que la magistrada titular del Tribunal, Samantha Romero, advertís que no toleraria "cap mena d'espectacle", segons ha informat Europa Press.

Romero es referia amb aquest avís a una publicació de Bueyes al seu compte personal d'Instagram, on apareix una fotografia dels advocats de la defensa i diu que haurien de seure al banc dels acusats. A l'inici de la sessió d'aquest dimecres –que acull la Secció Primera de l'Audiència de Palma– els lletrats de la defensa han manifestat una protesta per la publicació.

El Ministeri Fiscal, per la seva banda, ha indicat que l'advocada ha comès dues infraccions disciplinàries. La primera ha estat fer fotografies sense autorització del Tribunal i la segona es refereix als comentaris “vexatoris i injuriosos” que conté la publicació d’Instagram. 

Tot i això, la lletrada Bueyes s'ha defensat denunciant la "mala fe processal" sota l'argument que ella no havia fet la fotografia. A més, ha mantingut que la publicació apareix al seu Instagram privat i que, en concret, es refereix al Ministeri Fiscal –Juan Carrau–, al qual ha dit que presentarà una querella criminal.

Pressions

"Estic en el meu dret a la llibertat d'expressió i dins del dret a la informació", ha afirmat, i ha puntualitzat que no es refereix a "cap company advocat". Davant això, la magistrada Romero ha avisat Bueyes que no permetrà que anunciï querelles "si pretén exercir cap mena de pressió sobre el Ministeri Fiscal".

Així, "el tribunal vetllarà perquè totes les parts d'aquest procediment tinguin totes les garanties, i difícilment es pot fer, si fa aquesta mena d'anuncis", ha afegit. La sessió s'ha hagut d'interrompre durant uns minuts després que Bueyes digués que es trobava malament. El tribunal ha assegurat que prendrà "totes les mesures" perquè "tothom es vegi amb llibertat d'exercir les seves funcions en un ambient assossegat".

stats