Una trama de narcotraficants blanquejava doblers a través del restaurant del Club Militar Es Fortí

L'Audiència jutjarà set dels 37 acusats, 29 dels quals han acceptat la condemna i un ha quedat absolt

Una trama per tràfic de drogues blanquejava part dels doblers a través de l'adquisició de participacions de la societat que explota el restaurant del Club Militar Es Fortí, de Palma. La trama per a la venda a tercers de cocaïna, marihuana i metamfetamines s'inicià "almanco" des de 2015, segons l'escrit de la fiscalia. Els dos principals acusats posaren en marxa una xarxa de venedors al detall en què els implicats adulteraven, emmagatzemaven i distribuïen la droga.

Dels 37 acusats inicials per tràfic de drogues i blanqueig de capitals, 29 han acceptat aquest dilluns la negociació amb la fiscalia, cosa que els ha suposat una rebaixa de les condemnes de presó que la fiscal donarà a conèixer en uns dies. D'altra banda, un dels acusats ha quedat absolt i l'Audiència ha obert judici a set acusats més, que prosseguirà previsiblement la propera setmana.

Un dels dos principals encausats amplià el negoci a Barcelona a través de contactes internacionals. Duien droga de Colòmbia amb mules -així com es coneixen els correus humans- i l'adulteraven en diversos domicilis i negocis.

Les detencions i els registres es varen fer en dos domicilis del Port d'Alcúdia, així com en altres de particulars de Palma, Illetes, Barcelona i Esplugues de Llobregat. També es registrarà la Barberia Hispànica, de Can Picafort i el local The Little Cafe Bar 4 Den Lille Cafe, de Gènova, entre d'altres.

L'escrit de la fiscalia demanava més de 350 anys per a tots els acusats que, després de la conformitat amb 29 d'ells, es reduiran considerablement. Els que han renunciat al judici només tenen l'obligació de comparèixer quan se'ls lliuri la sentència. Per als set restants, que s'han declarat innocents durant l'interrogatori, el judici continuarà la setmana que ve a la secció segona de l'Audiència.

EDICIÓ PAPER 23/05/2020

Consultar aquesta edició en PDF