Societat 02/04/2021

Activitats a l’aire lliure

Emma Albertí Lafuente
3 min
Els nins petits gaudeixen molt de jugar a l’arena fent castells

PalmaDurant les vacances tenim l’ocasió perfecta per fer activitats a l’aire lliure amb els fills. Fer tot tipus d’activitats a l’aire lliure en família ens proporciona l’oportunitat no només de fer exercici físic, sinó també d’estrènyer i reforçar els vincles familiars. Des d’una simple passejada fins a una acampada. A continuació, us donarem diferents idees de plans a l’aire lliure per fer en família durant aquest període de vacances de Setmana Santa, que combinen l’exercici físic, tenen aspectes educatius i serveixen per estrènyer aquests vincles entre els membres de la unitat familiar.

– Sortir a passejar per la ciutat: Si no podem partir del nostre domicili habitual, anar a passejar per la ciutat als matins pot resultar molt útil per mantenir els horaris dels nins. Fer activitats com anar a comprar el diari o el pa o a passejar el ca ofereix l’oportunitat, a més, de conscienciar els més petits sobre la contaminació, el reciclatge i les normes de seguretat viària.

– Anar a la platja a practicar algun esport: És una cosa que a Mallorca tenim molt fàcil. Si bé durant aquest període de vacances pot ser que no faci la suficient calor com per nedar, en un dia de sol la platja es converteix en un escenari perfecte per fer tot tipus d’activitats esportives: jugar a futbol, voleibol... Els nins petits també gaudeixen molt de jugar a l’arena fent castells. A més, d’aquesta manera es fonamenten els vincles entre germans i les relacions entre pares i fills.

– Fer collars de cornets: Podem aprofitar les sortides a la platja per practicar activitats esportives per recollir corns amb els més petits de la casa i després convertir-los en collars, polseres i altres accessoris que, a més, poden regalar als altres familiars, com als padrins.

– Fer volar estels: Aquest és un record de la infància que s’està perdent. Se’ns ofereix una doble possibilitat de passar temps amb els nins. Per una banda, podem dissenyar i construir els estels a casa i, per altra banda, podem sortir a fer volars els estels que hem construït amb els nins. Afavoreix la creativitat dels infants i també les seves capacitats psicomotores i de coordinació.

– Sortir a fer un recorregut en bicicleta: Si els nins no saben colcar en bicicleta, és l’ocasió perfecta per ensenyar-los com es fa. No només reforçarà els vincles familiars, sinó que permetrà sortir a fer recorreguts amb bicicleta a l’aire lliure, fet que els farà gaudir.

– Excursions per la muntanya: Aquest moment resulta ideal perquè els infants entrin en contacte amb la natura. Així mateix, ens permetrà ensenyar-los la importància de la cura del medi ambient. Per a aquest punt, és important recordar que les excursions han de ser adaptades a les capacitats físiques dels nins, no han de ser llargues ni gaire complicades.

– Anar a pescar: És important tenir en compte les possibles restriccions que hi pugui haver sobre les activitats de pesca. Pot agradar molt als més petits i també servirà per conscienciar-los sobre la importància de mantenir la mar neta i sense contaminació.

– Fer un hort a casa: A través d’una activitat com la de fer un hort a casa, els infants aprenen diverses coses que els seran d’utilitat: des de com se sembren les fruites i verdures que després consumim fins al valor del consum responsable i sostenible. A més, ens possibilita cuinar deliciosos plats també en família.

Les experiències dels més petits són de vital importància per al seu procés d’aprenentatge, ja que no només aprenen a l’escola, sinó que es nodreixen de tot el que observen en el seu dia a dia i aquí és on els pares tenim un paper fonamental.

stats