Societat 20/06/2019

Acord entre l'Ajuntament de Ciutadella i policies locals per reforçar Sant Joan

El Consistori titlla l'acord de satisfactori i assegura que avantposa l'interès general i el bon transcurs de les festes patronals

Iván Martín
1 min
Els Policies Locals que vulguin poden sol·licitar la seva intenció de participar a la seguretat de les festes.

CiutadellaL'Ajuntament de Ciutadella i l'Agrupació Sindical de Policies Locals de Menorca han arribat a un acord sobre les condicions de feina dels efectius d'aquest cos durant les festes patronals. De tota manera, el consens entre administració i Policia Local no assegura la participació d'efectius procedents d'altres municipis, ja que aquells que vulguin apuntar-s'hi tindran poc marge de temps per fer-ho a causa de la immediatesa de les festes. El director general d'Emergències del Govern balear, Pere Perelló, ha volgut ser present a la reunió d'aquest dijous, que ha desencallat una qüestió que continua preocupant.

Segons l'Ajuntament de Ciutadella, l'acord és "satisfactori per a ambdues parts i avantposa l'interès general i el bon transcurs de les festes patronals". L'entesa s'ha assolit després de diversos dies de negociacions i permetrà disposar dels reforços de policies locals d'altres pobles a les festes de Sant Joan, com també a la resta de festes patronals que se celebren a Menorca durant els mesos d'estiu. L'equip de govern s'ha compromès a garantir la compensació dels dies treballats a lliure elecció fins que es resolguin tots els punts a acordar en la mesa negociadora.

El Consistori ha destacat que amb aquest acord es compliran les disposicions del Pla director de seguretat. Les comissaries policials de l'illa ja atenen les peticions dels agents interessats a participar en les festes de Sant Joan. El dubte és saber el nombre de policies que després de tota la polèmica se sumen al dispositiu de seguretat del Sant Joan 2019.

stats