Tribunals
Societat 26/01/2023

Absolen una de les monitores condemnades per la mort per al·lèrgia de la nina de La Salle

Alhora, l'Audiència ha augmentat la pena d'inhabilitació fins als quatre anys i mig a l'encarregada d'al·lèrgens del menjador

1 min
Entrada de La Salle de Palma

PalmaL'Audiència de Palma ha absolt una de les monitores condemnades per la mort per al·lèrgia de la nina de La Salle, segons han informat mitjans locals i ha pogut confirmar l'ARA Balears. Es tracta de la monitora que s'encarregava d'atendre els alumnes en el moment dels fets, que inicialment s'enfrontava a una multa econòmica.

El seu advocat, Antoni Bennàssar, explica que l'Audiència "ha declarat innocent" la seva clienta quant a "la participació dels fets", arran del recurs que van presentar. En canvi, l'Audiència ha incrementat la pena de l'altra condemnada, que era l'encarregada dels al·lèrgens del menjador. En un principi havia rebut una condemna d'un any i mig de presó i d'inhabilitació, la qual ara el tribunal ha ascendit a quatre anys i mig. A més, manté la pena de presó.

Cal recordar que els fets varen ocórrer fa ara tres anys, el maig del 2019, quan –després de menjar– la nina va començar a sentir-se malament i els professors varen avisar els serveis d'emergències. Encara que la menor va ser atesa pels sanitaris que es desplaçaren fins al centre, la mort de Naia Sans es va confirmar allà mateix, i no es va arribar a traslladar-la a l'hospital. Mesos més tard, es va confirmar la mort per una reacció al·lèrgica i la mare va qüestionar que no li injectassin adrenalina.

stats