Societat 08/03/2022

Absolen l'exjutge de pau de Formentera, acusat de propagar el coronavirus

No han aconseguit demostrar que hagués posat en risc la salut dels seus treballadors ni dels clients del restaurant

ARA Balears
1 min
Joan Yern Mayans, propietari d'El Pirata

PalmaLa justícia ha absolt Joan Yern Mayans, l'exjutge de pau de Formentera propietari del restaurant El Pirata que havia estat acusat de propagar el coronavirus arran que presumptament obligà alguns dels seus treballadors a assistir al seu lloc de feina tot i haver d'estar confinats a causa del covid. Més d'un any després de l'inici del cas, la justícia ha ordenat aquest dimarts el sobreseïment provisional de la causa.

Segons ha detallat Europa Press, durant les investigacions no s'ha pogut acreditar ni comprovar que l'empresari hagués posat en risc la salut dels seus treballadors ni dels clients del restaurant de Formentera i han decidit absoldre'l de la causa penal que estava oberta des de l'agost del 2020. En el moment en què s'inicià el cas, l'empresari pitiús fou detingut per un delicte contra la seguretat i la higiene a la feina.

A més, poc després de la detenció i l'inici del cas, Joan Yern Mayans decidí dimitir com a jutge de pau davant del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears. Qui va ser jutge titular de pau de Formentera durant deu dècades anuncià aquesta decisió un cop ja fou posat en llibertat, però encara estava acusat de propagar el coronavirus i d'un delicte contra els drets dels treballadors.

stats