Societat 27/08/2020

Detenen el propietari d'El Pirata de Formentera per fer treballar empleats que havien d'estar en quarantena

Joann Yern Mayans ha quedat en llibertat amb càrrecs per un delicte de lesions i un altre contra els drets dels treballadors

Ara Balears
1 min
ISAAC BUJ

PalmaLa Guàrdia Civil va arrestar diumenge el propietari del quiosc El Pirata de Formentera, Joan Yern Mayans, per afavorir la propagació del coronavirus, segons ha informat Diario de Mallorca i ha pogut confirmar l'ARA Balears. Yern, que també és jutge de pau titular de l'illa des de fa 20 anys, estava acusat d'un delicte de lesions i un altre contra els drets dels treballadors, concretament per no respectar les normes de riscos laborals.

El propietari va passar a disposició judicial dilluns i el mateix dia el jutge va decidir deixar-lo en llibertat amb càrrecs, segons ha informat la Guàrdia Civil. La Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització ja havia decretat el tancament provisional del restaurant de la platja de les Illetes perquè mantenia en actiu cinc treballadors que havien d'estar en aïllament per coronavirus després que dos companys donassin positiu.

De fet, el Govern balear va emetre un comunicat dia 16 d'agost per reclamar la col·laboració ciutadana per acotar el brot de covid-19 d'El Pirata. Així, demana a totes les persones que hagin estat al local entre els dies 10 i 14 d'aquest mes que es facin una prova PCR per descartar que s'hagin contagiat del virus. Abans, han de telefonar al 608 548 577 entre les vuit del matí i les vuit de l'horabaixa per demanar cita.

stats