Societat 01/09/2020

El propietari d'El Pirata, acusat de propagar el coronavirus, dimiteix com a jutge de pau de Formentera

Joan Yern Mayans havia mantingut el càrrec durant dues dècades

Ara Balears
1 min
Joan Yern Mayans, propietari d'El Pirata

PalmaEl Consell de Formentera ha informat aquest dimarts que Joan Yern Mayans, propietari del restaurant El Pirata –ubicat a la platja de ses Illetes–, ha presentat la dimissió com a jutge de pau davant del Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears. Yern va ser detingut per la Guàrdia Civil el diumenge 23 d'agost acusat de propagar el coronavirus per haver fet treballar empleats que n'estaven contagiats.

Qui va ser jutge titular de pau de Formentera durant deu dècades està ara en llibertat amb càrrecs, després de passar la nit de diumenge a dilluns al calabós per un presumpte delicte de lesions i un altre contra els drets dels treballadors. La detenció del propietari del restaurant es va fer després que la Conselleria d'Administracions Públiques ordenàs el tancament del restaurant, el 14 d'agost.

Yern tenia en actiu diversos treballadors que havien de fer quarantena perquè havien donat positiu en coronavirus. En total, 15 persones que feien feina a El Pirata es varen contagiar de covid-19, segons la Conselleria de Salut. Davant això, la Direcció General de Salut Pública va fer el dilluns 17 una crida a la ciutadania per instar tothom que havia passat pel restaurant entre els dies 10 i 14 d'agost a fer-se una prova PCR.

stats