Educació i UIB acorden allargar l'ensenyament virtual fins a final de curs

Així i tot, la universitat sospesa la possibilitat de reprendre presencialment algunes activitats acadèmiques i avaluacions presencials

La Conselleria d'Educació ha donat el vistiplau a la decisió de la UIB d'allargar l'ensenyament virtual fins a final de curs, segons han informat en un comunicat després d'una reunió, aquest divendres, entre representants de les dues institucions. La Universitat ha exposat a la Conselleria l'acord assolit pel consell de direcció, que considera donar per finalitzada la docència presencial del segon semestre del curs 2019-20 i, en conseqüència, que tota l'activitat docent pendent continuï en format virtual.

La UIB ha pres aquesta decisió considerant que, un cop s'aixequi l'estat d'alarma sanitària, l'activitat es reprendrà de manera progressiva, i convé estendre l'ensenyament virtual per "no incrementar la incertesa actual en l'organització de la docència". Per la seva banda, la Conselleria ha valorat "especialment l'autonomia universitària" i el fet que l'alumnat de la UIB "té un nivell d'autonomia en la gestió del temps d'estudi que requereix més certesa que en altres nivells educatius".

Possibles activitats presencials

Així i tot, mantenen oberta la possibilitat de reprendre presencialment algunes activitats acadèmiques, "sempre garantint les condicions òptimes de seguretat per a la salut" i seguint les instruccions de les autoritats sanitàries. Concretament, exposen que en el cas que les pràctiques externes no es puguin transformar en no presencials, els centres establiran "un procediment d'adaptació de la docència i l'avaluació", en coordinació amb el vicerectorat de docència.

Pel que fa als treballs de final de grau i de màster, "amb caràcter general" es continuaran fent i tutoritzant en línia, i els centres podran "mantenir o modificar" els terminis de lliurament i les dates de les defenses orals. I quant a les pràctiques de laboratori i les sortides de camp que no es puguin substituir, "seran reprogramades en el moment que sigui possible", preferentment el mes de juliol o, si s'escau, al setembre. Es manté, també, oberta la possibilitat d'establir un període per a l'avaluació presencial de les assignatures del segon semestre.

El rector de la UIB, Llorenç Huguet, ha agraït als estudiants i l'equip docent que "han mantingut viva la Universitat malgrat aquest temps de confinament". Ha assegurat que pensen "especialment" en aquelles persones afectades pel covid-19 i les que pateixen les conseqüències del confinament, però "pensam, amb els tutors, que amb la nostra actuació individual però conjunta a poc a poc anam guanyant aquesta batalla", tanca.

EDICIÓ PAPER 06/06/2020

Consultar aquesta edició en PDF