Tres forns de Mallorca, entre els millors de l'Estat

El Fornet de la Soca i la Pastisseria Real, a Palma, i el Forn i Pastisseria Gelabert de Llubí han entrat en el rànquing 'Ruta española del buen pan'

Tres forns de Mallorca estan entre els 90 millors de tot l'Estat. El Fornet de la Soca i la Pastisseria Real, a Palma, i el Forn i Pastisseria Gelabert, de Llubí, han entrat en el rànquing 'Ruta española del buen pan' de l'any 2019, segons ' Economia de Mallorca'.

Amb l'objectiu de reconèixer la feina de l'artesà, s'elabora una llista estatal que organitzen des de l'entitat Pa de Qualitat i la seva revista 'Panorama panadero' i la plataforma Panàtics. En total, s'han apuntat 1.000 forners per optar al premi que s'atorga als 80 millors (que aquest any han estat 90 per empats).

Tots els participants varen haver de presentar tres fogasses de quilo que en massa tinguessin un pes de 700 i 900 grams després de la cocció, i elaborades amb farina de blat, amb mescla de farina de blat i fins a 10% de farina de sègol.

EDICIÓ PAPER 07/12/2019

Consultar aquesta edició en PDF