Una allau de baixes a Treball obliga Negueruela a posar-se a revisar sol·licituds d'ERTO

La Conselleria investiga si les causes que varen dur els funcionaris a absentar-se del lloc de feina estan justificades

Malgrat l'allau de sol·licituds d'expedients de regulació temporal que ha rebut el Govern, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, s'ha hagut d'enfrontar a una situació surrealista, i més en temps d'emergència: ell mateix s'ha posat a revisar sol·licituds d'Expedients de Regulació Temporal de l'Ocupació (ERTO) després d'una allau de baixes dels 16 funcionaris de Treball que les havien de tramitar –a hores d'ara en són 35, i a partir de dilluns se n'encarregaran 50–.

Segons ha pogut saber l'ARA Balears, tota o gairebé tota la plantilla de la Direcció General de Treball ha deixat el lloc de feina argumentant que es trobava malament. El seu és un servei declarat essencial, perquè són els encarregats d'analitzar les sol·licituds d'ERTO i descartar els expedients que vulnerin la normativa, i això implica que no es pot deixar de fer i es fa més difícil que puguin fer teletreball. Cal recordar que cinc dies després de presentar un expedient de regulació de treball, si l'Administració no ha contestat, es dona per acceptat per silenci administratiu, encara que sigui incorrecte.

"Hi ha hagut baixes que s'estan comprovant, s'està investigant la situació. Però l'important és que complirem perquè la situació dels treballadors justifica l'esforç extraordinari que estan fent els funcionaris", ha explicat Negueruela, qui ha reconegut que dimarts no hi havia funcionaris per tramitar els expedients. "L'equip directiu i jo mateix vàrem tramitar 150 expedients. Vàrem donar competències a tots els directors generals", ha continuat el conseller, qui ha assegurat que farà "tot el que faci falta" perquè els treballadors puguin cobrar com abans millor les prestacions.

A més, segons ha informat Negueruela aquest dijous, s'ha hagut de desinfectar la Direcció General de Treball després d'un possible cas de coronavirus que no ha estat confirmat.

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF