Societat 26/05/2018

Terraferida denuncia que les places turístiques han augmentat un 53% a Mallorca

Segons l'entitat, des de principi d'any se n'han tramitades gairebé 86.100 de noves

Efe
2 min
Mapa de places turístiques a Mallorca. / TERRAFERIDA

PalmaTerraferida ha denunciat aquest dissabte que quan a l'estiu s'aprovi la zonificació del lloguer turístic, Mallorca arribarà a les 442.051 places turístiques. Aquesta xifra, segons l'entitat, representa un 53% més de les places registrades a principi de la legislatura i supera un 1,5% el sostre de la Llei de turisme.

Des de principi d'any s'han tramitat gairebé 86.100 noves places turístiques, segons informen els ecologistes a partir dels càlculs realitzats amb les dades oficials de la Conselleria de Turisme. Aquesta quantitat no inclou encara les places de 557 establiments i d'un miler d'habitatges de lloguer turístic que estan en tramitació. Segons Terraferida, amb aquestes se sumarien gairebé 11.600 unitats d'allotjament vacacional més.

Si també es compten les 42.718 noves places previstes en la zonificació de l'arrendament turístic d'habitatges proposada pel Consell de Mallorca i les 387.763 places reconegudes a l'illa, la xifra total ascendeix a 442.051, una quantitat superior al sostre de 435.507 establert per la Llei de turisme.

L'increment de places turístiques durant aquesta legislatura es deu, segons Terraferida, a la continuïtat de les mesures incloses en la coneguda com a llei Delgado, a "l'efecte crida provocat per l'anunci de reforma de la llei turística sense haver establert una moratòria" i al "fracàs de la nova llei" amb relació a la fixació d'un sostre real.

L'associació critica que dotze municipis de Mallorca, entre els quals es troben Sant Llorenç, Muro, Calvià, Capdepera, Son Servera, Santa Margalida, Alcúdia, Pollença, Banyalbufar i Deià, tenen més places turístiques que habitants.

"Permetre un augment de places d'aquests municipis via zonificació, per tant, seria irresponsable", asseguren i alerten que, segons les previsions extretes de les seves dades, a Menorca el sostre de places se superarà aquest estiu amb 15.000 i a Formentera amb 2.000.

"És necessari un cop de timó per frenar el creixement de les places", exigeix l'entitat. Per acabar, demana que es freni l'augment previst en la zonificació de Mallorca i es modifiqui la Llei de turisme per tal d'establir uns límits efectius.

stats