Suspenen dos viatges d'estudis de Mallorca per por del coronavirus

L'IES Bendinat i l'escola Madre Alberta han decidit anul·lar els seus viatges a Itàlia després de l'arribada del virus al país

L'alarma i la por pel coronavirus provoquen la suspensió de dos viatges d'estudis de dos centres de Mallorca. L'IES Bendinat i l'escola Madre Alberta han decidit anul·lar el viatge programat a Itàlia davant l'arribada de la pandèmia a Europa i les morts dels darrers dies. Madre Alberta havia programat una visita a Venècia, Florència i Roma per als alumnes de quart d'ESO i primer de Batxillerat, mentre que un total de 25 alumnes de l'IES Bendinat havien de viatjar a Roma els pròxims dies.

El president de l'Agrupació Empresarial de les Agències de Viatges de Balears, Xisco Mulet, ha assegurat en una entrevista a IB3 Ràdio que "ara vivim un moment de bogeria col·lectiva per l'arribada del coronavirus a Europa i s'estan cancel·lant molts de viatges escolars i particulars, però ja va passar el mateix amb altres pandèmies". Tot i que ha reconegut que "prop del 50% dels viatges programats a Itàlia s'estan suspenent els darrers dies, esperem que a poc a poc tot torni a la normalitat". Mulet ha reconegut també que "la majoria de les cancel·lacions són de centres escolars que tenien programats viatges a Itàlia per als mesos de m arç i abril, queens telefonen per anul·lar el viatge i cercar altres destins per por del coronavirus".

Cal recordar que aquest dilluns es confirmà la setena mort per coronavirus a Itàlia, on el nombre de contagiats és almenys de 219. A més, i després de l'augment de casos d'aquest virus, actualment prop de 50.000 persones es troben en quarantena a l'espera de conèixer els resultats. Davant l'arribada del coronavirus a Europa, l'OMS va avisar que ens trobam davant una "potencial pandèmia" i va alertar el món dels perills i la realitat d'aquest virus.

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF