Salut notifica 150 contagis nous de coronavirus aquest diumenge

Tres persones més han entrat a l'UCI i s'han ingressat 11 pacients a planta

La Conselleria de Salut ha informat aquest diumenge de 150 contagis nous de coronavirus a les Illes Balears. Aquesta xifra representa una davallada de 32 casos respecte d'ahir, però cal tenir en compte que s'han fet gairebé un miler de PCR menys: en la jornada passada se'n feren 3.493 i avui, 1.142. La taxa de positivitat és del 6,99%, prop de dos punts més que dissabte, quan se situava en el 5,22%. 

La majoria de les noves PCR positives -un total de 124- són a Mallorca. A Eivissa 17 mostres han resultat positives; a Menorca, 9; i a Formentera, cap. Pel que fa a les residències de gent gran, 38 professionals i 44 usuaris continuen amb contagi actiu, mentre que quaranta ancians estan hospitalitzats. Quant als sanitaris de tot el sistema de salut, hi ha 60 casos actius (un menys que ahir) i 172 persones en vigilància per contacte amb positius.

Les Balears demanen entrar en el nou estat d'alarma davant l'expansió del coronavirus a les Illes

Quant a la situació dels hospitals, tres persones han entrat a l'UCI i 11 han estat ingressades a planta, amb les quals hi ha un total 44 de pacients en unitats de cures intensives i 158 a planta. Els hospitals han donat tres altes i els centres d'atenció primària, 120. Per Illes, Mallorca té 34 UCI actives (3 més que dissabte); Menorca, 4; Eivissa, 3; i a Formentera l'atenció primària fa el seguiment de només dues persones. 

Cal recordar que en cap de setmana i dies festius la Conselleria no actualitza els casos de coronavirus notificats al Ministeri, ni tampoc les defuncions. 

EDICIÓ PAPER 28/11/2020

Consultar aquesta edició en PDF