Detecten un brot de coronavirus a l'Arenal amb deu positius

Un home, que donà negatiu en la prova PCR, ha estat traslladat a un centre d'Atenció Primària arran de la impossibilitat de garantir un correcte aïllament

La Conselleria de Salut ha informat d'un nou brot actiu de coronavirus a les Illes Balears amb deu casos actius. Aquest dilluns s'han confirmat nou casos nous després de fer el pertinent estudi de contactes estrets i les corresponents proves d'un cas que es localitzà aquest diumenge en un edifici de l'Arenal de Llucmajor. 

Salut confirma un cas positiu en coronavirus a l'Arenal i deu persones estan sota vigilància

D'aquests nous casos, segons ha explicat la Conselleria de Salut a l'ARA Balears, quatre han estat derivats a centres hospitalaris en presentar símptomes que requerien assistència sanitària i sis són asimptomàtics, però també han estat traslladats a un centre d'Atenció Pimària arran de la impossibilitat de garantir un correcte aïllament al seu domicili, i l'únic contacte estret del primer cas que ha donat negatiu en la prova PCR també ha estat traslladat al centre d'Atenció Pimària per mantenir el correcte aïllament mentre es descarta el contagi.

Aquest nous contagis no s'han registrat a les xifres que ha oferit aquest dilluns la Conselleria de Salut, que ha informat de 33 nous positius durant aquest cap de setmana.

Cal recordar que qualsevol que sospiti que ha tingut covid-19  pot demanar un test d’anticossos perquè l'IB-Salut ha facilitat a Atenció Primària una llista dels ciutadans que haurien pogut patir la malaltia perquè els ofereixin fer proves serològiques. 

EDICIÓ PAPER 19/09/2020

Consultar aquesta edició en PDF