La manifestació feminista del 8-M ja té una placa commemorativa a Palma

A proposta de l’entitat Dona Sana, la plaça situada al carrer Sant Magí s’ha decorat amb simbologia feminista per celebrar l'esdeveniment

Palma té des d'aquest dissabte una placa commemorativa del 8 de març, Dia de les dones. La presidenta de l’entitat Dona Sana,  María  José Hernández Ortiz, va proposar a l’Ajuntament dedicar un espai al 8 de Març i per això han descobert la placa commemorativa situada a la plaça ubicada al carrer Sant Magí número 24. La regidora de Funció Pública, Aurora  Jhardi , acompanyada de la directora insular d’Igualtat del Consell, Nina  Parrón,  i la impulsora han fet els honors de la inauguració. 

L’Ajuntament ha decorat amb simbologia feminista els bancs, fanals i el paviment d’aquesta plaça perquè la ciutat disposi d’un espai "que recordi la lluita feminista". Aquesta acció, a més, forma part del Pla d’igualtat aprovat per Cort i que té com a objectiu feminitzar els espais públics de la ciutat. Per celebrar aquesta commemoració, s’han fet projeccions d'imatges de les manifestacions del 8 de març, hi ha hagut màgia feminista, música i vermut.

Jhardi ha destacat que la placa s’hi ha dedicat perquè “el 2018 va canviar alguna cosa de manera substancial a la nostra ciutat i a l’estat espanyol". A més, ha afegit que "l’impuls del moviment feminista ha esdevingut global i enguany ens hem agermanat les dones d’arreu del món”, ha dit. 

La regidora també ha citat els casos de Nigèria, l'Índia i els processos per despenalitzar l’avortament a l'Argentina i a Irlanda. El 2018 ha estat l’any que totes les dones ens hem reconegut com a germanes i ens hem dit "g ermana, jo sí que et crec", ha recordat  Jhardi.

A l'acte, hi han assistit el batle de Palma, Antoni Noguera, el regidor d’Igualtat i Drets Cívics,  Aligi Molina, i molts altres regidors i regidores de la corporació municipal.

EDICIÓ PAPER 17/03/2019

Consultar aquesta edició en PDF