Na Borges inundà completament la benzineria de Son Serra 29 anys després

Segons el treballador de l'estació de servei, es va registrar fins a mig metre d'aigua a causa del desbordament del torrent

L'única benzinera que hi ha entre Can Picafort i Artà es va tornar a negar completament després que el torrent de Na Borges s'hagués desbordat. Això no havia passat des del setembre de l'any 1989, quan u na bona part de les zones del Llevant de Mallorca afectades per les inundacions d'aquest dimarts ja varen patir  una catàstrofe de dimensions similars, que va provocar   la mort de tres persones  a Portocolom. 

Francisco Javier fa sis anys que treballa a aquesta apartada benzinera. Dimarts 9 d'octubre, cap a les 18.30 h, assegura que l'aigua desbordava completament el torrent i entrava dins l'estació de servei, arribant als turmells a l'entrada de la tenda. I així ho va enregistrar amb el seu telèfon mòbil. 

 

"Va sonar un tro molt fort cap a les 15.30 h i vaig haver de tancar perquè els aparells electrònics es varen rompre", així explica Javier com va començar aquella horabaixa tan llarga. Segons conta, sense adonar-se, en el moment que va anar a agafar el cotxe, un metre d'aigua ja corria per la part de darrere de la benzinera, transportant molts de troncs i arrabassant papereres i les tanques que envolten el recinte.

L'endemà de la catàstrofe que afectà a tot el Llevant, la benzinera no va poder oferir el seu servei i la carretera va romandre tancada fins a Artà, ja que el pont que hi ha situat a l'entrada va quedar completament destruït. La connexió amb la Colònia de Sant Pere va tornar a funcionar cap a les 11 h del matí de dimecres.

EDICIÓ PAPER 24/08/2019

Consultar aquesta edició en PDF