Madrid declara zona catastròfica els municipis de Pollença, sa Pobla, Alcúdia i Manacor

El Consell de Ministres ha aprovat la declaració pels danys provocats per les inundacions dels dies 18 i 19 d'octubre

El govern espanyol ha declarat Zones Afectades Greument per una Emergència de Protecció Civil (l'antiga declaració de Zona Catastròfica) els municipis de Pollença, sa Pobla, Alcúdia i Manacor pels danys ocasionats per les inundacions i el desbordament de torrents dels dies 18 i 19 d'octubre, segons ha comunicat la Delegació del Govern.

Malgrat que encara no s'han quantificat els desperfectes a les zones afectades, el Consell de Ministres aprovà divendres passat aquesta declaració perquè sí que reconeix que són d'una magnitud suficient per justificar l'activació de les ajudes disposades en el Reial Decret 307/2005, de 18 de març.

La delegada del govern, Rosario Sánchez, ha informat els batles sobre la declaració i l'activació de les ajudes. A partir de la declaració de Zones Afectades Greument per una Emergència de Protecció Civil, les ajudes previstes han de servir per pal·liar danys personals i materials en habitatges i estris. També permetran rescabalar els titulars d'establiments industrials, mercantils, agraris, marítims i turístics, entre d'altres serveis. Així mateix, s'establirà un règim d'ajudes per a les corporacions locals i es compensarà aquelles persones físiques o jurídiques que varen contribuir amb prestacions personals i de béns als treballs d'emergència després de les pluges.

Seixanta persones evacuades

Les pluges torrencials que es registraren els dies citats provocaren, principalment a Pollença, sa Pobla, Alcúdia i Manacor, inundacions en habitatges, vies públiques, finques i explotacions rústiques, i el desbordament d'alguns torrents. Els serveis d'emergències varen evacuar al voltant de seixanta persones atrapades arran de les inundacions.

L'acord s'ha adoptat a proposta dels ministeris de l'Interior, Hisenda, Foment, Treball, Migracions i Seguretat Social, Indústria, Comerç i Turisme, Agricultura, Pesca i Alimentació, Política Territorial i Funció Pública, per a la Transició Ecològica i Economia i Empresa.

EDICIÓ PAPER 21/09/2019

Consultar aquesta edició en PDF