Llibertat provisional per al jubilat de Porreres que disparà als atracadors

L'advocat de l'acusació veu "punts dèbils" en la declaració de Pau Rigo

El Jutjat d'Instrucció número 1 de Manacor ha deixat en llibertat provisional Pau Rigo, l'home investigat per la mort d'un dels atracadors que el passat dissabte 24 de febrer entraren dins casa seva a una finca rústica a Porreres amb la intenció de robar.

La Jutgessa, qui li ha pres declaració aquest dilluns dematí, imputa inicialment a l'investigat un presumpte delicte d'homicidi, però no ha imposat mesures cautelars. Abans, la jutgessa li ha pres declaració, per espai de quasi una hora, a ell i a la seva dona en qualitat de perjudicats.

Antoni Vicens, advocat de la víctima, Mauricio Escobar Benítez, de 25 anys, en sortir dels jutjats ha dit que en la declaració de l'acusat "hi ha punts dèbils", referint-se a l'argument que, segons Pau Rigo, el jove colombià se l'hi encarà tot i que se l'estava apuntant amb l'escopeta. L'acusat ha esgrimit legítima defensa durant la declaració. L'advocat de l'acusació, ha reconegut que la defensa "ha esta ben plantejada".

Després de ser colpejat pels atracadors, el jubilat agafà una escopeta que tenia a casa seva i en disparà un causant-li la mort. El mateix cap de setmana es va detenir als diferents participants del robatori mentre que l'acusat quedà ingressat a l'hospital per les ferides rebudes. 

EDICIÓ PAPER 16/12/2018

Consultar aquesta edició en PDF